De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  'Denkathlon' moet
Singapore redden

Van onze correspondent

   
 

SINGAPORE - Singapore heeft gisteren een bijna wanhopige poging ondernomen met een collectieve denkoefening het 'Guinness Book of Records' te halen. Zo'n 8000 Singaporezen waren uitgenodigd voor 's werelds grootste 'brainstorming-sessie' die de ambitieuze naam 'Denkathlon' ('Thinkathlon') had gekregen.

De deelnemers, tussen 13 en 60 jaar oud, mochten in het overdekte stadion honderd vragen beantwoorden over het verbeteren van de kwaliteit van het leven in de stad.

De rond de vier miljoen inwoners van Singapore zijn niet beroemd wegens hun creativiteit en vrijmoedigheid. Integendeel, in de 36 jaar van Singapore's bestaan heeft de regering kans gezien vele vormen van burgerlijk initiatief de kop in te drukken, creativiteit grotendeels te doden, de oppositie monddood en de bevolking politiek voorzichtig, zo niet apathisch te maken.

Nu het met de Singaporese, nagenoeg geheel op export gerichte economie slechter gaat, blijkt dat strikte beleid funeste gevolgen te hebben voor de overlevingskansen van de stadstaat. Met een 'Denkathlon' hoopt men in één klap minstens een half miljoen ideeën te vergaren, waar andere landen jaren voor nodig hebben.

Geholpen door gedimde lichten en inspirerende achtergrondmuziek mochten de deelnemers vragen beantwoorden over zaken die uiteenliepen van "het verminderen van het stressniveau onder studenten" en "hoe de regering toegankelijker te maken voor het publiek" tot "hoe de bevolking minder materialistisch te maken". De antwoorden worden opgeslagen in een 'ideeënbank' die Singapore de komende 20 jaar op snelheid moet houden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.