De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  "Máxima is zó geestig"
   
 

AMSTERDAM - Monique van de Ven zal zo goed als zeker nu toch heel snel mee gaan werken aan het nieuwe late night-programma STUDIO 2 waarin zij MÁXIMA zou begeleiden op haar kennismaking met Nederland. Maar bij de eerste aflevering van dit programma, dat dinsdagavond werd gepresenteerd door IVO NIEHE die dit beurtelings zal doen met KOOS POSTEMA, ontbrak Monique van de Ven. Dat was verrassend, aangezien dit ook de dag was dat MÁXIMA's EN WILLEM-ALEXANDER's tournee door ons land begon.

PAUL DE LEEUW, de producent van het item 'Máxima's Inburgeringscursus' dat Monique zou presenteren, had de handdoek in de ring gegooid toen de Tros het item wilde uitstellen vanwege de voetbalreportages die plotseling in dit programma moesten worden ingelast. PAUL vond dit onzin en dreigde dat het item niet meer op tv zou verschijnen. MONIQUE VAN DE VEN zei gistermiddag: "Ik hoop dat er een oplossing komt. Dat is ook beter, want het is toch een heel leuk idee Máxima in ons land op deze manier te verwelkomen en bekend te maken met allerlei mensen en tradities die typerend zijn voor ons land."

"Ik heb al twee, drie afleveringen van elk zo'n vijf, zes minuten op film opgenomen. De items zal ik vanuit de studio inleiden en ook zal ik als dat nodig is met mensen in de studio praten. Het is voor het eerst dat ik als presentatrice en interviewster actief ben, en ik moet zeggen dat ik het veel leuker vind dan ik had gedacht."

Maar waarmee maak je Máxima dan bekend bij je inburgeringscursus?

Monique zegt: "Met haring en drop, typisch Nederlandse etenswaren, maar ik ga ook in op het woord 'gezellig', dat toch zo echt Nederlands is, maar we stellen haar eveneens fenomenen voor zoals bijvoorbeeld JOHAN CRUYFF. Ja, het is jammer dat het nu dinsdagavond ineens niet doorging, maar ik verwacht wel heel snel ermee op tv te komen."

Signaal

PAUL DE LEEUW, die in zijn eerste emotionele reactie het hele item - een serie van 25 afleveringen - wilde terugtrekken, blijkt inmiddels toch tot overleg bereid. Bij de Tros zei men dat er vandaag een 'goed gesprek' zal plaatshebben met PAUL in zijn rol als producent van deze items en zijn productiemaatschappij Marat. "Maar in een telefoongesprek van vandaag heeft hij al een goed signaal afgegeven", aldus de Tros-woordvoerder Marc van Hal. De boosheid van DE LEEUW is te verklaren, maar hij mag de kijkers MONIQUE VAN DE VEN, als een soort tv-hofdame die Máxima kennis laat maken met ons land, toch niet onthouden.

Monique zegt dat zij persoonlijk onder de indruk is van Máxima's verschijning. "Ze heeft een geweldige uitstraling. Een heel sterk charisma, dat ook uitdraagt hoe verliefd zij is. Ze zag er bij haar bezoek aan Brabant in dat rode pakje ook heel leuk uit", aldus Nederlands meest populaire filmactrice. De Tros gelooft ook heilig in de formule, want men denkt er inmiddels aan de 25 afleveringen uit te breiden tot zeventig.

Onduidelijk blijft nog waarom men het eerste filmpje dat Monique al had opgenomen dinsdag niet heeft uitgezonden. De Tros-woordvoerder Marc van Hal zei: "Door de ingelaste voetbalreportages vond men dit niet meer in de 'format' passen. Men heeft in plaats van het geplande format een selectie uit vijftig jaar tv laten zien."

MAAR HAD MEN DIT PROGRAMMA HOE DAN OOK - het gaat toch vooral om de actualiteit - tóch niet kunnen beginnen, met de tv-première van MONIQUE VAN DE VEN over MAXIMA?
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.