De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  AVRO boycot Braakhekke
   
 

AMSTERDAM - Joop Braakhekke mag van de AVRO niet als gast verschijnen in het AVRO-programma 'Een kwestie van smaak'. Angela Groothuizen had Joop uitgenodigd in haar programma, waarin bekende Nederlanders hun visie geven op het culturele gebeuren in ons land en hun voorkeuren geven.

Joop Braakhekke zei me: "Ik had me erop verheugd hieraan mee te werken en Angela wilde dit ook graag. Maar nadat men mij telefonisch gevraagd had hoofdgast te zijn in deze productie, kreeg ik nu een telefoontje dat men daar helaas van af moest zien. Men zei woorden in de trant van dat de AVRO-leiding het verboden had dat ik nog aan AVRO-programma's als gast zou mogen meewerken."

Kritisch

"Ik had mij immers in het verleden kritisch uitgelaten over de AVRO en men wilde mij nu niet meer op het scherm halen...", aldus een verontwaardigde en vooral verbijsterde Braakhekke, die eraan toevoegde: "Men zei me ook dat deze regel ook gold voor GERT-JAN DRÖGE, die met zijn programma GLAMOURLAND vanwege een meningsverschil over Hfl.50.000 in gage overstapte naar Net 5, en PATTY BRARD, die zich ook ongunstig zou hebben uitgelaten over de AVRO."

Joop Braakhekke vindt dit een merkwaardige gang van zaken. Hij geeft toe dat nadat de AVRO onlangs zijn toch heel populaire kookprogramma stopte, hij zich her en der in zijn teleurstelling negatief heeft uitgelaten over deze beslissing. "Je zegt allemaal wel eens wat, vooral als je geëmotioneerd bent", aldus Joop. "En ik ben nu eenmaal een emotioneel mens, maar dat men mij daarvoor nu straft met een regelrechte boycot, getuigt toch van een soort dictatuur die je in het Nederland van 2001 voor onmogelijk houdt."

JOOP vindt het daarbij hypocriet "dat de programmadirecteur van de AVRO, AD 'SGRAVESANDE, mij als ik hem ergens op een party tegenkom, wel altijd heel hartelijk groet. Maar daarna steekt hij dus een mes in je rug", aldus de populaire keukenprins, die op tv een echt character was en daarmee hoge kijkcijfers haalde.

Het programma EEN KWESTIE VAN SMAAK komt tot stand door steun van de VANDENENDE FOUNDATION, die het financiert. Joop Braakhekke heeft gistermiddag meteen een brief geschreven aan Ad 's Gravesande, die wij hier laten volgen en die voor zichzelf spreekt.

Geachte Ad 's Gravesande,

Heden bereikte me het bericht, dat de AVRO mij niet als hoofdgast accepteert in het programma 'Een kwestie van smaak', dit omdat ik me in de pers in mijn uitlatingen naar de AVRO toe niet 'keurig' zou hebben gedragen.

Wat is dit voor kinderachtig gedoe? Bijna puberaal. Is dit een beleid voor een lichaam als de AVRO, dat met gigantische overheidsbedragen werkt en met die van derden? Is dit niet de arrogantie ten top?

Bijna acht jaar heb ik met enorm succes, de kijkcijfers en het marktaandeel spreken hier voor zich, voor de club gewerkt, maar omdat mijn karakter, artiesten zijn meestal lastig, een paar lieden niet aanstond, werd ik de laan uitgestuurd met als reden dat de AVRO een andere weg in wilde slaan, nl. die van de gezondheid.

Jammer dat dat niet zo lukt. Misschien moet die gezondheidstherapie eerst intern eens worden toegepast. Bij grote leiders hoort gezond denken en dat is groot denken. Helaas schijnt deze beker gezonde jus aan u voorbij te gaan.

Een kwestie van smaak misschien?

Joop Braakhekke 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.