De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 9 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Beleggen bij vrouwen
steeds populairder

Van onze financiële redactie

   
 

AMSTERDAM - De vrouwelijke investeerder is in opmars, en niet zo'n beetje ook. Het aantal vrouwen dat in aandelen belegt, is sinds 1985 bijna verdubbeld. Volgens de Amerikaanse zakenbank Merril Lynch luidt de toename een wereldwijde groeitrend in.

In de afgelopen vijftien jaar nam het aantal vrouwen dat actief is op de beurs toe met 85%. Het totale aantal vrouwelijke investeerders is niet bekend, maar alleen in de VS zou nu al de helft van de ruim tachtig miljoen beleggers tot het vrouwelijke geslacht behoren.

De stijgende lijn is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het groeiend aantal vrouwelijke werknemers, meent Winthrop Smith, bestuursvoorzitter van Merril Lynch International. "Vrouwen eisen hun plek op de financiële markt op, al was het maar uit voorzorg. Ook zij vrezen dat bestaande pensioenvoorzieningen niet toereikend zullen zijn om er tijdens hun oude dag mee rond te komen", aldus Smith.

Beleggende dames houden er duidelijk andere investeringsstrategieën op na dan de heren, constateert Hannelore Graf, topconsultant bij Merril Lynch. "Vrouwen hebben in het algemeen minder hoge doelvermogens voor ogen dan mannen, en kiezen meestal voor meer conservatieve beleggingsproducten." Vooral tijdens de recente malaise in techfondsen hebben vrouwen daardoor goed gescoord.

Ondanks het risicomijdende beleggingsgedrag van de vrouwen, halen zij per jaar een rendement dat gemiddeld een 1,4% hoger ligt dan mannen. Mannen verhandelen hun aandelen vaker en betalen daardoor ook meer transactiekosten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 9 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.