De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 9 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Redding Management Share
mag negen maanden duren

Van een onzer verslaggevers

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Rob Bus
...enorme schuldenpositie is ontstaan door afketsen fusieplannen...
AMSTERDAM - Directeur Rob Bus van het noodlijdende Management Share heeft van de rechtbank negen maanden de tijd gekregen om automatiseringsbedrijf te redden van zijn grote schuldenpositie.

Ook zal hij in die periode moeten proberen de overgebleven activiteiten van het bedrijf elders onder te brengen. Zelfstandig kan het bedrijf niet verder.

Management Share heeft een schuld van miljoenen guldens en dreigt daar onder te bezwijken. Gisteren verleende de rechtbank toestemming voor definitieve surséance van betaling voor de duur van negen maanden. "Een substantieel deel van de schulden is veroorzaakt door een afgeketste fusie in april van dit jaar", zegt Bus. Hij wil geen concrete bedragen noemen.

Bus denkt dat de toegewezen tijd ruim voldoende is om Management Share weer op het droge te krijgen. Hij denkt "binnen enkele maanden" een akkoord met zijn crediteuren te hebben gesloten over een vermindering van de schulden van het bedrijf. Op zijn vroegst heeft hij eind volgende maand een akkoord, schat hij in.

Het sinds 1986 aan de Amsterdamse beurs genoteerde Management Share kwam in acute problemen toen een in november vorig jaar aangekondigde fusie met branchegenoot SRC Caledon Business Technologies niet doorging. De fusiepoging heeft het bedrijf flink op kosten gejaagd. De toename van de schuldpositie was volgens de Management Share-directeur teveel om op eigen kracht te dragen. De deplorabele staat van de technologiemarkt was volgens Bus de belangrijkste oorzaak voor het niet doorgaan van de fusie.

Pas als Bus tot akkoord is gekomen met zijn schuldeisers, krijgt hij even rust. Financiers blijven naar zijn zeggen bereid het eigen vermogen van Management Share te versterken als er concrete afspraken zijn met de grootste schuldeisers.

De afgelopen maanden heeft Bus al flink wat gesaneerd. Het aantal dochterbedrijven is teruggebracht tot één: het goedlopende EDUShare, een opleidingscentrum voor ICT-ers. De andere vier werkmaatschappijen zijn in de afgelopen maanden failliet verklaard en het personeel op straat gezet. Daardoor is het personeelsbestand van Management Share de afgelopen twaalf maanden teruggebracht van meer dan 130 tot ruim 30.

Het leuren met Management Share gaat ondertussen vrolijk door. "We zijn door alle problemen klein geworden om zelfstandig door te gaan", vindt Bus. Sinds het afketsen van de fusie is het bedrijf aan meer dan tien potentiële kopers aangeboden. Daarvan zijn er nu nog zo'n vijf in de race. Een fusie lijkt niet meer voor de hand te liggen. "Ik moet redden wat er te redden valt", realiseert Bus zich. "Of dat in de vorm van een samenwerking of overname is, maakt minder uit."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 9 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.