De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 9 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Staking treft
Belgische Sabena

Van onze correspondent

   
 

BRUSSEL - Een spontane staking bij het personeel van Sabena heeft gisteren het luchtverkeer op Zaventem ernstig ontregeld. De Belgische luchtvaartmaatschappij zag zich gedwongen zo'n 90 Europese vluchten te annuleren.

Ook veel intercontinentale vluchten liepen vertraging op, tot wanhoop van duizenden vakantiereizigers. Vandaag dreigen er nieuwe acties.

Honderden schoonmakers, onderhoudswerkers, cateringpersoneel en bagagemensen legden gisterochtend spontaan het werk neer omdat de nieuwste saneringsplannen van Sabena een dag eerder waren uitgelekt. Het kwakkelende concern wil zo'n 2000 banen schrappen en bedrijfsonderdelen verkopen.

Het personeel is boos dat de plannen op straat terecht zijn gekomen en eist onmiddellijk duidelijkheid. De Belgische wet schrijft voor dat de werknemers altijd het eerst over reorganisaties worden ingelicht. Sabena geeft echter pas vandaag opening van zaken.

De acties veroorzaakten een flinke chaos op Zaventem. 's Middags blokkeerden de actievoerders ook enkele uren de toegangsweg naar het vliegveld, zodat reizigers en personeel de luchthaven te voet moesten zien te bereiken.

Het is zeker niet de eerste keer dat het Sabena-personeel in actie komt. Vorige maand hielden ze nog een Swissair-vliegtuig aan de grond toen de Zwitserse grootaandeelhouder van Sabena zijn handen van het bedrijf dreigde af te trekken. Ook grootschalige acties zijn geen uitzondering. "Op deze manier graven ze hun eigen graf", gromde gisteren een boze reiziger die zijn eigen koffers naar zijn vertraagde vliegtuig moest dragen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 9 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.