De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 9 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  'Nico reed na feest naar graf nabij Goesbeek'
OM: Corrie
v.d. Valk
ligt begraven
in bos

door Martijn Koolhoven

   
 

ARNHEM - Het openbaar ministerie in Arnhem gaat ervan uit dat Corrie van der Valk (58), die sinds 7 januari wordt vermist, ligt begraven in de bossen nabij Goesbeek. Luchtfoto's van het gebied, eerder dit jaar gemaakt met een F16 en naspeuringen ter plaatste, hebben echter geen spoor van het lid van de beroemde horecafamilie opgeleverd. Corrie's echtgenoot Nico (60), achterneef van peetvader Gerrit van der Valk, wordt er door justitie van verdacht zijn vrouw om het leven te hebben gebracht.

Volgens bronnen rond het onderzoeksteam heeft justitie de theorie dat Corrie nabij Goesbeek ligt begraven ontwikkeld aan de hand van gebeurtenissen tijdens een feestavond in Milsbeek op 28 februari. Op het feest waren leden van de horecafamilie aanwezig, onder wie Nico. Uit processen-verbaal blijkt dat Nico op die bewuste avond vanuit Milsbeek via de bossen bij Goesbeek naar Beuningen zou zijn gereden. Via een GPS-zendertje dat de politie onder zijn auto had geplakt, zou de omweg aan de hand van satellieten zijn vastgesteld. Het onderzoeksteam gaat er vanuit dat Nico deze avond heeft gebruikt om het graf te bezoeken. Bij de moord op Corrie zou hij hulp hebben gehad van derden.

Nico van der Valk vindt de verdenking te absurd voor woorden. Tijdens de langdurige verhoren gedurende zijn drie weken durende hechtenis eerder dit jaar, werd hij herhaaldelijk geconfronteerd met het verhaal over de nachtelijke rit door de bossen bij Goesbeek. "Complete onzin", aldus Nico van der Valk. "Ik heb nooit door de bossen bij Goesbeek gereden, ik heb daar niets te zoeken. Ze hebben dat zendertje onder een andere auto geplakt en iemand anders gevolgd". Zijn advocaat, mr. Max Moszkowicz, voegt daar aan toe: "Mijn cliënt zegt dat hij niet in die auto heeft gezeten. Als dit alles is wat justitie heeft, is het niet veel."

Het 25-man sterke rechercheteam is inmiddels ontbonden. De officier van justitie besluit waarschijnlijk voor het einde van het jaar of Nico van der Valk wordt vervolgd. Er blijven wel twee rechercheurs van de regiopolitie Gelderland-Zuid beschikbaar voor het natrekken van tips.

Het Nederteam heeft het achter de schermen ook nog druk gehad met een pseudo-ontvoering. Nadat de zaak van de verdwijning van Corrie in de publiciteit was gekomen, kwamen er bij de Van der Valk hotels Westend en De Gouden Leeuw brieven met een eis om losgeld binnen. Het spoor leidde de politie echter naar een nep-ontvoerder.

De familie gaat er vanuit dat Corrie, moeder van zes kinderen, er zelf voor gekozen heeft elders een nieuw bestaan op te bouwen. "We denken dat ze ooit weer binnenwandelt", aldus een lid van de horeca-dynastie. "Ze zal heel wat uit te leggen hebben, maar iedereen zal blij zijn als ze er weer is".




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 9 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.