De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 9 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Ook Vlaardinger
uit rijdende
trein gegooid

door Jolande Westdorp

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Sandy Martin. (Foto: Roel Dijkstra)
ROTTERDAM - Piet Groothuis (54) uit Helmond is niet de enige die door een NS-conducteur uit een rijdende trein is gesmeten. Zo zegt de Vlaardingse computermedewerker Sandy Martin (24) ook dat hij onlangs in de trein tussen Rotterdam en Vlaardingen door een overspannen NS-medewerker te zijn gemaltraiteerd. "Het is niet te geloven, maar ik heb bijna hetzelfde meegemaakt als die meneer Groothuis. Laat maar zitten, dacht ik toen. Maar nu ik weet dat NS-personeel kennelijk vaker onschuldige reizigers aftuigt, houd ik mijn mond niet meer", zegt Sandy Martin.

Zoals de Vlaardinger al jaren doet, nam hij ook op maandag 25 juni jongstleden vanaf CS Rotterdam de trein naar huis. "Ik was laat en moest rennen. Terwijl ik in de stilstaande trein sprong, hoorde ik het fluitje van de conducteur. Net op tijd, dacht ik nog."

Het volgende moment stond Sandy Martin naar eigen zeggen oog in oog met een woeste conducteur. "Hij kwam als een dolle stier op me af en sloeg me tegen mijn borst. Terwijl de trein was gaan rijden, gaf hij me een harde duw. Die was echt bedoeld om me naar buiten te gooien. Ik kon me gelukkig nog net vastgrijpen aan een paal. Anders was ik geheid achterover gevallen en wellicht tussen trein en perron beland."

De jonge Vlaardinger zegt daarna door de NS-man te zijn uitgescholden. "De conducteur probeerde mijn kaartje af te pakken. Ik zei nog: man, waar ben je mee bezig? Je gaat toch geen klanten slaan? Toen ging hij compleet door het lint. Bij het volgende station zette hij de trein ruim tien minuten stil, zogenaamd om de politie te waarschuwen. Ik schaamde me dood voor de andere reizigers die moesten wachten. Na een telefoontje op zijn mobieltje, sprong de conducteur plotsklaps weer naar binnen en reed weg."

Sandy Martin krabbelde snel het nummer van de trein (14162) achterop zijn strippenkaart en vervolgde daarna verbouwereerd zijn reis. "Eenmaal thuis heeft mijn moeder me afgeraden om aangifte te doen. Ze was bang dat ik mezelf voor gek zou zetten en niet geloofd zou worden."

Vandaag stapt de Vlaardinger echter alsnog naar de spoorwegpolitie. "Als niemand iets doet en dit maar doorgaat, gebeuren er straks nog meer ongelukken!"

NS-woordvoerder J. Krijgsman wil vooralsnog niet op de zaak ingaan. "Het is zaak dat deze jongen eerst aangifte doet. Vervolgens is het aan de politie om onze conducteur al of niet te gaan verhoren. Ook wij willen eerst het verhaal van onze medewerker horen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 9 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.