De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Blondines gedrogeerd in Spaanse disco
De afgelopen weken zijn tenminste vijf jonge vrouwen, van wie twee Nederlandse, in het vakantieoord Malgrat de Mar het slachtoffer geworden van een vijftal Spaanse mannen die de vakantievierders drogeerden met de partydrug GHB met de bedoeling ze seksueel te misbruiken. De groep zou het vooral voorzien hebben op aantrekkelijke blondines.
Blondines gedrogeerd in Spaanse disco
Nederlanders vluchten voor het slechte weer
Nederland ontvlucht massaal het slechte weer. Duizenden landgenoten zijn gisteren naar een van de vele reisbureaus in ons land getogen om een last-minute te boeken naar een zonovergoten bestemming. Vooral reizen naar Turkije, waar het al bijna de hele zomer schitterend weer is, gingen als warme broodjes over de toonbank. Ook vandaag verwachten de touroperators weer een topdrukte.
Doodschrik in achtbaan met kuren Doodschrik in achtbaan met kuren
Een mankement aan de achtbaan La Via Volta met twee loopings in het attractiepark Six Flags Holland in Biddinghuizen heeft gistermiddag 28 personen de stuipen op het lijf gejaagd toen de wagons op een hoogte van twintig meter bleven steken.

Molukse activist 'ster' in KPN-reclame
De Molukse actievoerder Leo Reawaruw, die achter de met bomaanslagen dreigende Molukse actiegroepen People Against Genocide en Moluku Warchild zit, figureert in een campagne van KPN.
Molukse activist 'ster' in KPN-reclame
Vruchtbaar Hollands water... Vruchtbaar Hollands water...
Havenmeester Onno Hoekstra van de monumentale havenplaats Hindeloopen wijst verbaasd naar de hennepplanten die uit de sluisdeuren groeien. Hoekstra, die als sluiswachter in een prachtig sluishuisje in de Friese stad woont, ontdekte als eerste het opmerkelijke 'onkruid'. "De planten zijn er doordat wietrokers op het 'leugenbankje' naast de sluis hun peukjes in de sluis schieten als ze hun jointje roken", zegt Hoekstra.
Patatje oorlog
Een ruzie tussen twee mannen over wie er eerst bediend moest worden bij een patatkraam liep uit op een vechtpartij.

Vader rijdt met shovel over zoontje
Bij een paardentrainingsstal in Waarland heeft zich een drama afgespeeld. Het anderhalf jaar oude zoontje van de eigenaar raakte levensgevaarlijk gewond toen hij onder de shovel van zijn vader terechtkwam.
Vader rijdt met shovel over zoontje
Trucker redt invalide van verdrinking Trucker redt invalide van verdrinking
Een alerte trucker heeft gistermorgen door op tijd alarm te slaan een hulpbehoevende Brabander in diens invalidekarretje van een verdrinkingsdood weten te redden in Valkenswaard (N-Br).
Conductrice gooit man uit rijdende trein
De Nederlandse Spoorwegen gaan een onderzoek instellen naar een incident met een 54-jarige treinreiziger uit Helmond die door een conductrice uit een rijdende trein zou zijn gesmeten in Helmond.

Vier gewonden na hard remmen voor een flitspaal
In de Haarlemmermeer zijn door hard remmen voor een flitspaal vier mensen gewond geraakt. Het ongeluk op de N201 ontstond toen een automobilist uit Vlaardingen een bekeuring voor te hard rijden wilde ontlopen.
Benefiet slachtoffers Volendam
De geur van gras, het lekkere gevoel na een doelpunt; lang hadden ze er op moeten wachten, de 24 slachtoffers van de nieuwjaarsramp in Volendam die gisteravond hun eigen benefietwedstrijd speelden.
Benefiet slachtoffers Volendam
Website voor opsporing van dierenbeulen
Er komt speciaal voor mishandelde dieren een digitale versie van het programma Opsporing Verzocht. Juist op het moment dat in het Gelderse Warnsveld een pony is toegetakeld, wordt eind deze week een website operationeel waarop aandacht wordt besteed aan spraakmakende gevallen van dierenmishandeling.

Slapen onder een brug voor ƒ1000
Reisorganisator Kamstra Travel uit het Groningse Eemshaven heeft in zijn nieuwe programma voor bedrijfsreizen een opmerkelijke trip in de aanbieding: drie dagen lang leven als een clochard in Parijs of een andere grote Europese stad. Geen overnachtingen in een luxe hotel maar wel slapen onder een brug in een kartonnen doos.
Drijf-in-bioscoop tijdens Sneekweek Drijf-in-bioscoop tijdens Sneekweek
Op een ponton op het Snekermeer, waar overdag zeilwedstrijden worden gehouden, staat een reusachtig filmdoek, waarop 's avonds de films goed te zien zijn voor alle opvarenden in hun bootjes.
Steeds meer moeders
van 40 jaar en ouder

Steeds meer vrouwen die de 40 al zijn gepasseerd, krijgen nog een kind. Vorig jaar werden ruim 4000 vrouwen van 40 jaar en ouder nog moeder. Dat is drie keer zoveel als in 1980.

Leidse asielzoeker krijgt
een rode fietssticker

Asielzoekers in Leiden zijn herkenbaar aan een rode sticker op hun fiets. De maatregel is ingevoerd om aan te kunnen tonen dat de fiets waarop zij rijden niet gestolen is.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.