De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Vooral reizen naar Turkije populair
Nederlanders vluchten
voor het slechte weer

door Marjolein van der Gaag

   
 

DEN HAAG - Nederland ontvlucht massaal het slechte weer. Duizenden landgenoten zijn gisteren naar een van de vele reisbureaus in ons land getogen om een last-minute te boeken naar een zonovergoten bestemming. Vooral reizen naar Turkije, waar het al bijna de hele zomer schitterend weer is, gingen als warme broodjes over de toonbank. Ook vandaag verwachten de touroperators weer een topdrukte. Woordvoerster P. Egelie van Travel Unie International: "Het weer is niet goed en volgens de weerkundigen blijft het ook de rest van de week regenachtig. Dat valt direct te merken bij de reisbureaus. Het is echt vreselijk druk deze dagen, terwijl er vorige week bijna niemand kwam."

Volgens de woordvoerster betalen mensen momenteel voor een weekje Turkije gemiddeld zo'n 700 gulden. "Maar dat is nu de aanbiedingen er nog zijn. Aan het einde van zo'n week met slecht weer in Nederland zijn de reizen schaars geworden en zodoende niet meer zo goedkoop."

Dat de Nederlanders reislustig zijn, weet ook brancheorganisatie ANVR. Uit haar nieuwste cijfers blijkt dat er tot halverwege juli bij de verschillende reisbureaus in ons land maar liefst 200.000 reizen meer zijn geboekt dan vorig jaar rond deze tijd het geval was.

Tot 15 juli hadden al 4,4 miljoen landgenoten een vakantie besproken bij een touroperator die bij de brancheorganisatie is aangesloten. Volgens ANVR-woordvoerster M. Dresmé bedraagt dit aantal op jaarbasis doorgaans zo'n 7 miljoen.

Populair

Ook de ANVR benadrukt de enorme populariteit van Turkije. Bijna 20 procent van de vliegreizen gaat naar dit zonovergoten vakantieland. Daarmee heeft Turkije Griekenland bijna ingehaald. Ook Spanje, waar vanuit Nederland nog steeds de meeste vluchten naartoe gaan (26 procent), heeft moeten inleveren ten opzichte van Turkije.

Volgens de ANVR-woordvoerster speelt vooral het feit dat Turkije goedkoop is een belangrijke rol in de opmars van dit vakantieland. "In Spanje en Griekenland komen al jaren heel veel toeristen. Dat heeft de prijzen flink opgedreven. In Turkije is dat nog niet zo, hoewel ze daar wel door hebben gekregen wat de toeristen willen. Daar staan nu ook mooie hotels en met de schitterende stranden en de volop aanwezige cultuur wordt het heel aantrekkelijk om daar eens naartoe te gaan", aldus Dresmé.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.