De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 11 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Afwachtend Wall Street
   
 

AMSTERDAM - Na maanden van kommer en kwel zal de markt voor nieuw uit te geven aandelen deze week weer van zich doen spreken op Wall Street, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Security's te Amsterdam. Philip Morris brengt namelijk deze week Kraft Foods naar de beurs en hoopt daar ruim $8 miljard mee op te halen. Ook na de uitgifte blijft Philip Morris echter aan de touwtjes trekken bij Kraft, daar het bedrijf bijna 98% van de stemgerechtigde aandelen behoudt.

Intussen blijft het komkommertijd op Wall Street. Winstwaarschuwingen en optimistische geluiden blijven elkaar in rap tempo afwisselen, waardoor beleggers enige afstand van de markt nemen en wachten op de dingen die komen gaan. Algemeen wordt aangenomen dat de tweede-kwartaalwinstcijfers geen bron van inspiratie zullen vormen en voorafgegaan zullen worden door de nodige winstwaarschuwingen.

Van de Federal Reserve valt deze week weinig nieuws te verwachten. President Bush is druk doende de vacatures te vullen bij de Centrale Bank, daar er een ongekend aantal van vier zetels beschikbaar komen. Het voorstel om Susan Bies te benoemen, wordt algemeen positief ontvangen. Mevrouw Bies zou de enige vrouw in het gezelschap zijn en de enige met de praktijkervaring als bankier.

Er komen weer een paar belangrijke economische data uit deze week. Deze zijn onder andere de producenten- en consumentenprijsindices. De verwachtingen zijn respectievelijk +0,3 en +0,4%. Exclusief voedsel- en energieprijzen wordt verwacht dat de indices uitkomen op +0,2%. Deze belangrijke inflatiegraadmeters spelen een invloedrijke rol bij eventuele beslissingen van de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, om de stand van de rente aan te passen.

De markt wacht verder op de capaciteitsbenuttingsgraad en de industriële productie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 11 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.