De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 11 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nieuw NS-rooster start met veel uitval

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De invoering van de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is gisteren allerminst vlekkeloos verlopen. Over de hele dag gezien vielen er ongeveer 60 treinen uit. Vooral in en rondom Amsterdam was de uitval groot.

Een NS-woordvoerster liet weten dat de uitval geen gevolg was van het nieuwe rooster, maar van een tekort aan conducteurs en machinisten.

Volgens de Railverkeersleiding vielen er meer treinen uit dan op een gebruikelijke zondag. Toch vond de verkeersleiding dat het nieuwe rooster zijn nut had bewezen. Doordat machinisten en conducteurs op een beperkt traject werkten, het zogenoemde rondje om de kerk, konden vertragingen gemakkelijker worden ingelopen, meldde de verkeersleiding.

De NS-woordvoerster toonde zich dan ook tevreden over het nieuwe rooster: "Het werkt, het rijdt, het is prima opgestart. We moeten afwachten wat de dag van morgen brengt."

's Avonds werd echter duidelijk dat er, vooral in en om Amsterdam, veel treindiensten geen doorgang hadden gevonden. Omstreeks acht uur noemde de Railverkeersleiding een aantal van zestig uitgevallen treinen. Zo reden er op het traject Amsterdam-Zandvoort tussen drie uur 's middags en zeven uur 's avonds geen treinen meer omdat het personeel elders was ingezet.

Bij de telefonische informatiedienst van de Nederlandse Spoorwegen was het gisteren drukker dan normaal. Veel treinreizigers vroegen naar veranderde vertrektijden.

Voor vandaag hebben de opstandige personeelscollectieven aangekondigd niet harder te zullen werken dan strikt noodzakelijk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 11 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.