Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Kennedy terug in Ierse selectie
   
 

DUBLIN - Mark Kennedy maakt weer deel uit van de Ierse voetbalselectie. Bondscoach McCarthy heeft de speler van Manchester City opgeroepen voor de thuiswedstrijd in Dublin op 25 april tegen Andorra.

Kennedy werd in de voorbereiding van het duel bij het Nederlands elftal vorig jaar september verwijderd uit de Ierse selectie. Samen met ploeggenoot Phil Babb beschadigde hij na een avondje stappen een politiewagen. Het tweetal belandde wegens openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde in de cel en moest zich later voor de rechter verantwoorden.

Behalve Kennedy maken ook Stephen Carr en Barry Quinn weer deel uit van de Ierse selectie. Bondscoach McCarthy heeft in het totaal dertig spelers opgeroepen. Roy Keane, Robbie Keane en Jason McAteer zitten bij de selectie maar komen waarschijnlijk niet in actie. Het drietal wordt bij een volgende gele kaart geschorst. Feyenoorder Connolly is ook weer geselecteerd.

De selectie:Doelmannen: Alan Kelly, Given, Dean Kelly, Colgan. Verdedigers: Gary Kelly, Staunton, Harte, Breen, Dunne, Cunningham, Doherty, Carr, Quinn, Fleming. Middenvelders: Roy Keane, Kinsella, Carlsley, McAteer, Holland, Kilbane, Finnan, Delap, Kennedy, Farrelly, Kavanagh. Aanvallers: Duff, Quinn, Robbie Keane, Connolly, O'Neill.

• Niels Oude Kamphuis heeft bij Schalke'04 de training hervat. De 23-jarige speler kampte sinds oktober vorig jaar met een hardnekkige blessure aan de achillespees. In december onderging de oud-prof van FC Twente een operatie. De topper tegen Bayern München (zaterdag) komt voor Oude Kamphuis nog te vroeg.

• De Europese voetbalunie (UEFA) maakt serieus werk van een uniform licentiesysteem. Met ingang van komend seizoen start in acht lidstaten, waaronder Nederland, een proefproject om tot een gelijke behandeling te komen van de clubs die aan de Europese bekertoernooien deelnemen. De UEFA erkent daarmee dat de verschillen tussen de diverse landen inzake bondsreglementen, verenigingsrechten en fiscale wetgeving momenteel te groot zijn om van een eerlijke krachtmeting te kunnen spreken.

• Aanvoerder Josep Guardiola (30) van Barcelona wil aan het eind van het seizoen weg om zijn carrière buiten Spanje voort te zetten. Zijn contract in Camp Nou loopt deze competitie af. Guardiola maakte zijn besluit gisteren in de Catalaanse hoofdstad bekend.




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.