Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq hoger, Dow lager
   
 

NEW YORK - Het leek een rustige dag te worden op Wall Street, maar gisteren hadden de handelaren toch genoeg om over te praten. Dat was de schuld van Salomon Smith Barney, die een rare manoeuvre uithaalde. Bij een redelijke omzet gingen vooral de technologiewaarden omhoog zodat de Nasdaq 46,92 hoger sloot op 1898,95. De Dow echter leverde 89,27 punten in op 10013,47.

Maandag kwam analist Jonathan Joseph van het effectenhuis Salomon Smith Barney met een rapport waarin hij zich bijzonder somber toonde over de nabije toekomst van de halfgeleiderindustrie. Maar kennelijk was hij de dag daarop teruggefloten door zijn directie die liever ziet dat de klanten veel kopen. Dus kwam Joseph gisteren plotseling met een serie aanbevelingen voor tal van halfgeleiderbedrijven.

"Belachelijk natuurlijk", aldus een handelaar. Maar het miste zijn uitwerking niet. Intel (volgens Joseph op weg naar de $40) spoot omhoog en won $2,75 op $27,52. Zelfs Motorola, die haar eerste kwartaalverlies in 16 jaar had gemeld, kroop eerst nog omhoog naar $14,10 maar verliet de vloer op $12,90, wat een dubbeltje verlies betekende. De omzet was 32 miljoen stuks.

Maar dat was niets vergeleken bij de omzet in Cisco, de 'loodgieter' van het internet. De omzet in dit enorme fonds was gigantisch met 156 miljoen stuks, nu de vooruitzichten voor de technologiesector toch langzamerhand wat beter lijken te worden. De koers steeg ook zeer behoorlijk namelijk met $1,54 naar $17,,40.

"Het seizoen van de winstwaarschuwingen loopt een beetje ten einde. We hebben naar schatting nu al zo'n 90% daarvan gehad en dus gaan we naar een periode waarin het nieuws waarschijnlijk minder somber wordt", aldus een handelaar. Hij signaleerde dan ook dat baissiers hun posities aan het dekken waren en dat de instituten weer mondjesmaat aan de koopkant opereerden.

Flinke winsten waren ook weggelegd voor kanjers als JB Uniphase en Sun Microsystems. Alle grote financiële waarden trokken aan maar de obligaties sloten onveranderd.




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.