Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Ivanov bereidt bezoek koningin voor

door Guido van de Kreeke

   
 

DEN HAAG - De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Igor Ivanov, heeft als aanloop naar het staatsbezoek dat koningin Beatrix van 5 tot 8 juni aan zijn land brengt, Den Haag aangedaan.

Hij kwam met zijn collega Van Aartsen een Nederlands-Russisch 'actieprogramma' voor de komende jaren overeen waarin de samenwerking op velerlei terreinen op nieuwe leest wordt geschoeid.

Dit programma, dat als een van de hoogtepunten tijdens het staatsbezoek in Moskou ondertekend zal worden, komt in de plaats van alle verouderde afspraken die nog uit de voormalige Sovjet-tijd stammen. Volgens minister van Aartsen betreft het "alle onderwerpen van onze nauwe relatie van sport, onderzoek tot buitenlandse politiek. Bovendien zullen wij jaarlijks met elkaar politiek overleg gaan voeren."

Tevreden

Ivanov zei tevreden te zijn over het karakter van de politieke betrekkingen en de dialoog met ons land waarbij hij vooral de handelsbetrekkingen roemde. Het komende staatsbezoek noemde hij "een belangrijk punt in de geschiedenis tussen onze landen".

De Russische minister bracht een bezoek aan de in Den Haag gevestigde Organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW). Ivanov zei dat Rusland worstelt met de gemaakte afspraken om zijn voorraad van 40.000 ton van deze overtollige en in slechte staat verkerende wapens te vernietigen.

Zijn optreden was een roep om meer internationale financiële en technische hulp om de plannen uit te voeren. "Maar van de 25 miljoen gulden die Nederland er voor heeft klaarliggen, is bij gebrek aan passende projecten nog slechts een fractie uitgegeven", aldus een betrokken deskundige.




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.