De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

23 november 2000 
PC Thuis 

De Telegraaf-i  


Win de PC Idee trofee
Bedenk voor De Telegraaf en Davilex een idee dat het gebruik van de pc leuker of nuttiger kan maken. De origineelste inzendingen dingen mee naar de PC Idee 2001 Trofee. Hiervoor is 25.000 beschikbaar.
Dvd breekt door
Dvd begint door te breken. De verkoop van voorbespeelde films en concert dvd's groeit spectaculair. De verkoop van dvd is inmiddels die van voorbespeelde video gepasseerd en zal naar verwachting alleen maar toenemen.

Zoeken naar gratis software loont
Software is duur. Zeker als het populaire programma's betreft moet vaak diep in de buidel getast worden. Daarom wordt er ook lustig op los gekopieerd in Nederland. Dat hoeft echter helemaal niet. Als je goed zoekt kun je veel software gratis downloaden.

Het beste hebbeding
Loop niet de eerste de beste winkel binnen om blindelings een zakcomputer te kopen. Het aanbod wordt steeds uitgebreider. Handhelds, palmtops, personal digital assistants (pda's) en slimme mobieltjes verschijnen in alle vormen en maten. Dat maakt de keuze moeilijker.
Handige knopjes
De Compaq Presario heeft een nieuw USB toetsenbord. met daarop behalve de e-mail toets zeven directe internettoetsen.
CD-speler mt
De draagbare cd-speler eXpanium kan behalve met gewone audio-cd's ook goed overweg met mp3's op cd.
Printen van het web zonder pc
Met de nieuwste printers van Hewlett-Packard kun je direct contact zoeken met het internet, zonder dat daar een aparte PC voor nodig is.
Roos en Spierdijk: Alle vijftig goed!!!
Games... Er zijn er gewoon teveel! Al dagenlang zwoegen Roos & Spierdijk op de nieuwste releases. Gevolg: een Nintendo-duim, vierkante ogen en ze kunnen geen pizza meer zien. Resultaat: een top vijftig met de beste games van dit moment, inclusief een verklarend gamewoordenboek. En als dat nog niet genoeg was, dan hebben ze ook nog een overzicht van de beste gamegadgets samengesteld.

Vliegensvlug internet
In 2002 zal vanuit vliegtuigen een zeer snelle verbinding met internet mogelijk zijn.

Visitekaartjes printen
Met nieuwe software beschikt u voortaan voor elke gelegenheid over het juiste visitekaartje.
Hele kleine organiser
Xircom introduceert deze week een elektronische agenda in de vorm van een creditcard.
Duurdere PC in zwang
De Nederlander is bereid dieper in de buidel te tasten voor een nieuwe pc. De trend gaat naar duurdere computers. De hoge dollarstand heeft ook invloed op de prijzen van computers. De meeste onderdelen komen immers uit Amerika.
Geen mislukte CD's meer
Een nieuwe techniek voorkomt dat cd's mislukken. Een van de eerste fabrikanten die hiermee komt, is Plextor. In de nieuwe PlexWriter 12/10/32S wordt de Burn-Proof-techniek toegepast die beschadiging van CD-ROM's voorkomt.
Guts
Bizarre beelden uit de thriller The Cell zijn te zien op de Nederlandse website voor deze nieuwe film met Jennifer Lopez.
Top Gun joystick
De Top Gun joysticks tillen de besturing in vliegsimulaties en 3D-luchtgevechten naar grotere hoogten.
HCC Dagen 2000
Van vrijdag tot en met zondag worden in de Jaarbeurs te Utrecht de jaarlijkse HCC Dagen gehouden.
Platte schermen zakken in prijs
Steeds meer mensen kiezen voor een groot of plat beeldscherm. Daarom zakken deze monitoren gestaag in prijs.

Tweedehands, zo goed als nieuw
Een nieuwe PC kopen is vaak slim, maar het kan soms ook met een tweedehands computer. Waar moet je dan op letten?

Welke pc kiezen?
Momenteel worden de pc's met een Pentium III 800 MHz processor het meest verkocht. De volgende maand zal dat een 866 Mhz zijn. Wat wil de PC-koper nu eigenlijk?

Streaming multimedia
Keynote Systems heeft een index gemaakt om de kwaliteit van live audio en video streaming te meten op 20 veelbezochte websites. Over het algemeen zijn de resultaten slecht.
Alles kan en alles mag
Het bewerken van video op de pc wordt steeds gemakkelijker. Even investeren in een beetje hard- en software en na enige oefening maakt u een echte familie-blockbuster.
Draadloze videocamera
Draadloos is de trend. Ook voor videocamera's zullen straks geen snoeren meer nodig zijn. Het Duitse bedrijf WearX ontwikkelt een camera, waarmee de gebruiker 'live' mobiel op internet kan uitzenden.
Fotocamera met film-adapter
JVC introduceert eind deze maand een 3,3 megapixel digitale fotocamera met een film-adapter. Deze GC-X3 kan traditionele chemische films, zowel negatief als positief, overzetten naar hoogwaardige digitale bestanden.

1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">