advertentie logo

Laatste wijziging: maandag 16 augustus 1999, 12:30 uur

Rabanne houdt vol

De wereldberoemde mode-ontwerper en onheilsprofeet Paco Rabanne geeft toe dat hij zich qua tijdstip heeft vergist in de vernietiging van Parijs, maar blijft erbij dat de lichtstad zal worden getroffen door grote rampspoed.

Rabanne zei gisteren in de oost-Franse stad Annecy dat hij ten onrechte had voorspeld dat het Russische ruimtestation Mir een uur na de zonsverduistering op Parijs zou neerstorten, waardoor de stad in vlammen zou opgaan.

"Ik had het mis. Maar dat betekent nog niet dat Parijs gevrijwaard blijft van een enorme ramp. Ik blijf ervan overtuigd dat deze dramatische gebeurtenis zal plaatsvinden," aldus de Parijse couturier van Spaanse afkomst, die ditmaal geen exacte tijd wilde aangeven voor een dergelijke catastrofe.


Egyptenaar wurgt onwillige echtgenote

CAIRO - Een Egyptenaar heeft zijn echtgenote gewurgd, omdat zij weigerde onmiddellijk een kop thee voor hem te zetten. Zij wilde eerst naar de zonsverduistering kijken.

Abdel-Nasser Nuredeen uit de arbeiderswijk Imbaba in Caïro verloor zijn zelfbeheersing toen zijn vrouw hem niet terwille was. Hij wurgde haar.

Toen hij zag dat zij geen beweging meer vertoonde, bracht hij haar naar een nabijgelegen hartkliniek. De artsen konden niets anders dan de dood constateren. De man is aangehouden.


Eclipskoning komt met millenniumbril

WÜRZBURG - De Duitse ex-leraar Klaus Hünig, die door de productie van eclipsbrillen voor de zonsverduistering van woensdag miljonair is geworden, komt met een nieuw product op de markt: een millenniumbril voor de nacht van 31 december 1999 op 1 januari 2000.

Met die millenniumbril moet het mogelijk zijn vuurwerk negenvoudig te zien.

De 53-jarige Hünig vervaardigde in zijn familiebedrijf Astro-Media-Verlag in Würzburg 17 miljoen eclipsbrillen die hij voor twee mark per stuk verkocht, terwijl de productie slechts 80 pfennig kostte.

Daardoor verwierf hij in Beieren bekendheid als eclipsbrillenkoning. Het is nog onduidelijk hoe duur de millenniumbril wordt.


Eerder nieuws

Naar boven
" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">