De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Kruiwagen in de pauze 'luiwagen' Kruiwagen in de pauze 'luiwagen'
Dat een kruiwagen ook dienst kan doen als luie stoel, bewijst hier een vrijwilliger die helpt bij de Lentetuin in Breezand. Na het kruien van flink wat tuinaarde geniet hij even van een welverdiende pauze.
Grote woede om bikkelharde wao
Grote woede om bikkelharde wao
De sociale partners en een meerderheid in de Tweede Kamer hebben furieus gereageerd op de keiharde voorstellen in de uitgelekte wao-notitie van staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken). FNV-voorzitter Lodewijk de Waal vindt dat Hoogervorst moet opstappen. De liberale bewindsman heeft volgens De Waal nu echt aangetoond dat hij is "mislukt".

Trouwen op de Dam net zoals Máxima Trouwen op de Dam net zoals Máxima
Aangestoken door de koninklijke huwelijkspracht van begin deze maand, toen het overigens wel prachtig weer was, poseren dagelijks pasgetrouwde stellen voor de Nieuwe Kerk en het Paleis op de Dam.
Kuikens voorbode van de lente
Vier kuikentjes lopen door de tuin van mevrouw Deys in het Friese Buitenpost. Een van haar kippen was eind januari verdwenen. "Maar nu loopt ze weer rond, met de kuikentjes achter zich aan", vertelt de Friezin.
Kuikens voorbode van de lente
Zwembadterreur in Veenendaal
Tien Marokkaanse en Turkse jochies van twaalf tot veertien jaar hebben in Veenendaal de bezoekers en het personeel van het zwembad het Valleibad zo gruwelijk geterroriseerd, dat het complex bijna twee uur voor sluitingstijd op slot moest.

Minder stookkosten door zachte winter
De stookkosten van de Nederlandse huishoudens zouden dit jaar wel eens 10 procent lager kunnen uitvallen. Was het afgelopen december kouder dan voorgaande jaren, januari was weer een reguliere wintermaand, terwijl februari zachter dan normaal is.

Rusthuis voor apen
Een voormalige amandelboerderij in het Spaanse Alicante wordt omgebouwd tot een rusthuis voor apen.
'Help fondspatiënten in privékliniek'
VVD-leider Dijkstal wil dat particuliere klinieken op grote schaal worden ingeschakeld om de ellenlange wachtlijsten in de gezondheidszorg op te lossen. Niet alleen particulier verzekerden, maar ook de ziekenfondspatiënten krijgen de kosten voor de behandeling in een privé-kliniek vergoed, zo bepleitte de liberale voorman gisteren in Den Bosch.
'Help fondspatiënten in privékliniek'
Visarend inzet ruzie vogelbeschermers Visarend inzet ruzie vogelbeschermers
Vogelbeschermers ruziën over de vraag of visarenden opnieuw geïntroduceerd moeten worden in Nederland. Voorstanders menen dat het Lauwersmeergebied geschikt is als broedplaats voor visarenden.
Mysterieuze dood van
eksters in A'dam

Tientallen eksters vallen de laatste dagen onder raadselachtige omstandigheden bij bosjes dood neer in een klein stukje natuurgebied bij de Nieuwe Hemweg in Amsterdam.

Zijruit bij bestelauto
rechtsachter open

Na een jarenlange strijd hoeven bestelauto's de zijruit aan de rechter achterzijde niet meer te blinderen. Vanaf deze week mag er daar ook een zijruit worden geplaatst.
Zeer zware storm op komst
Surfers langs de kust bij Scheveningen trotseren harde wind en regen. Het waaide gisteren vrijwel de gehele dag en er vielen overal buien. Vandaag zal het echter moeilijk worden om op de surfplank te blijven staan. Langzamerhand wordt het onstuimiger en zal er aan zee zelfs een zware zuidwesterstorm met windkracht tien staan. De harde wind gaat bovendien gepaard met forse regenval.
Zeer zware storm op komst
Herdenking van de Februaristaking Herdenking van de Februaristaking
Ondanks het slechte weer waren enkele honderden mensen gisteren naar Amsterdam gekomen om bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein de Februaristaking van 1941 te herdenken. Op 25 februari 1941 legden werknemers uit de Zaanstreek, Haarlem, Velsen, Hilversum, Utrecht en Weesp hun werk neer uit woede en verontwaardiging over de razzia's die de Duitse bezetter onder de joodse bevolking hield.
Lokale politiek boycot Leefbaar Rotterdam al
De partij Leefbaar Rotterdam van lijsttrekker Pim Fortuyn wordt al in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart geboycot in de plaatselijke gemeenteraad. Gaf de fractie van de PvdA, de grootste Rotterdamse partij, eerder aan de deur voor Pim Fortuyn op de voorhand te zullen dichthouden, nu heeft ook het CDA verklaard per se niet met Leefbaar Rotterdam te willen samenwerken.
Lokale politiek boycot Leefbaar Rotterdam al
Kerkzakje leeg door eurocent
Nederlandse kerkgangers blijken sinds de invoering van de euro een stuk minder royaal met hun donatie in de kerkschaal. Overal klagen de kerkbesturen over de grote hoeveelheden van vooral 'kleine' euromunten die ze binnen krijgen.

Zeven jaar cel voor ontvoeren Van Zweden
Het gerechtshof in Amsterdam heeft een van de mannen die de musicus Jaap van Zweden en een van zijn vrienden ontvoerden, beroofden en beschoten, tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.