De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Ouderwets winterweer in ons land Ouderwets winterweer in ons land
Een oer-Hollands plaatje op een ouderwetse winterdag. Een roodborstje komt op een netje pinda's af dat aan een besneeuwde tak is gehangen. Het kwik daalde in het Groningse Nieuw Beerta zelfs tot 17 graden onder nul. Dat is volgens weerkundigen sinds 1901 in de decemberperiode niet meer in ons land voorgekomen.
Kleumen in file naar de sneeuw
Honderdduizenden automobilisten, waaronder talloze Nederlanders, hebben het afgelopen weekeinde op weg naar de wintersport 20 uur en langer onder Siberische omstandigheden op de Duitse Autobahnen in de file gestaan. Hevige sneeuwval, temperaturen onder de min tien graden en windkracht acht maakten in combinatie met spiegelgladde wegen de vakantietocht naar de Alpen tot een ijzige nachtmerrie waaraan geen eind leek te komen.

Kerstdrama in bejaardenhuis
In het Nijmeegse verzorgingstehuis St. Josephshof hebben zich schrijnende taferelen afgespeeld toen na beschuldigingen over mishandeling van bejaarden, het voltallige personeel de Ziektewet invluchtte.
Kerstdrama in bejaardenhuis
Grote fraude met sofinummers
in het Westland

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft tijdens een grootschalig onderzoek naar fraude in de Westlandse glastuinbouw een Haags uitzendbureau ontmaskerd dat de belasting voor minstens 12 miljoen gulden heeft opgelicht.

Keukenhof in Lisse plant
Koninklijk tulpenperk

Bloementuin De Keukenhof in Lisse gaat een Koninklijk Perk aanleggen met daarin 28 verschillende tulpen met een koninklijke naam. Het perk wordt gerealiseerd op de plek waar het kroonprinselijk paar vorig jaar een lindeboom plantte.
ROCHELLE MET KERST WEER THUIS
Voor peuter Rochelle (3) en Martin Huisman wordt het toch nog een huiselijke kerst in Dordrecht. Stevig in de armen van haar vader geklemd ging de peuter zaterdag op weg naar het vliegveld van Murcia.
ROCHELLE MET KERST WEER THUIS

Nachtmerrie
Een 54-jarige Genemuidenaar is in zijn slaap aan de wandel gegaan en in de Zwolse Isalaklinieken beland.
Makro bant ganzenlever
De Makro heeft na een actie van de stichting Wakker Dier bij het filiaal in Amsterdam, overal de ganzen- en eendenlever uit de schappen laten halen.
Makro bant ganzenlever Ongeluk kost ouders
het leven

Een 42-jarige inwoner van Valkenburg en zijn 30-jarige vrouw zijn het afgelopen weekeinde in De Meern door een verkeersongeluk om het leven gekomen.
Monument voor Molukkers Monument voor Molukkers
De gemeente Tiel heeft gisteren haar eerste generatie Molukkers geëerd met een herdenkingsmonument. Bovendien werd de voorplaats van de Molukse Anugerahkerk officieel tot Anugerahplein gedoopt.
Normaal-mascotte overleden
Kleine Hendrik, alias Hendrik Haverkamp (hier op een archieffoto samen met de zanger van Normaal, Bennie Jolink), de mascotte en boegbeeld van de rockgroep Normaal is afgelopen week in een verzorgingstehuis in de achterhoek overleden."Kleine Hendrik" was bij de meeste bijzondere evenementen van Normaal altijd aanwezig, en ging in de beginjaren zelfs al mee naar Toppop.
Normaal-mascotte overleden
Kamer akkoord met inzet F16's en 200 militairen
De Tweede Kamer heeft in ruime meerderheid ingestemd met het kabinetsbesluit om tweehonderd Nederlandse militairen en zes F16's in te zetten in Afghanistan. Alleen de SP weigerde na een urenlang debat in de Tweede Kamer zaterdag akkoord te gaan met deelname aan de vredesmacht in Kaboel.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.