De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 17 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Roda knijpt handen dicht: 4-1 Roda knijpt handen dicht: 4-1
Het lijkt erop dat Roda JC het beloofde land heeft gevonden. Vier jaar geleden wonnen de Limburgers van Hapoel Beer Sheva met 1-4, nu werd Maccabi Tel Aviv met 4-1 aan de zegekar gebonden.
PSV maakt pas op de plaats
PSV maakt pas op de plaats
De slechte start van PSV in de eredivisie ging gepaard met twee knappe overwinningen in de Champions League. Nu PSV bij AZ en Roda de puntenkoers weer heeft hervat, nam het Europese avontuur een negatieve wending.

Shinji steekt Yoko naar de kroon Shinji steekt Yoko naar de kroon
Gaat Shinji Ono net zo beroemd worden als Yoko Ono, de eega van de vermoorde Beatle John Lennon? Misschien heeft deze rijzende ster van Feyenoord qua populariteit zijn naam-en landgenote nu al op de hitladder van Nippon verdreven. Afgemeten aan de regelrechte hype, die de Japanse persmuskieten rond de 22-jarige balvirtuoos hebben ontketend, zou je het haast geloven.
AZ rouwt om dood zoontje John Bosman
Eredivisieclub AZ verkeert in rouwstemming door het dodelijk ongeval van Devin Bosman, het 5-jarige zoontje van spits Johnny Bosman. De kleuter kwam maandagmiddag om het leven in Amstelveen toen hij ten val kwam met zijn fietsje.

New York Yankees schrijven
opnieuw historie

De New York Yankees hebben opnieuw geschiedenis geschreven. De roemruchte Amerikaanse honkbalploeg won de afgelopen drie jaar de World Series, maar dreigde dit jaar de eindstrijd te missen en voortijdig te worden uitgeschakeld. Toch zagen de Yankees kans zich alsnog te plaatsen.
Spanning tot op de streep
Of de beschermheilige van de reizigers er zelf achter zit, blijft een onopgelost vraagstuk; maar feit is dat het Open NK motorcross, georganiseerd door de MAC St. Christoffel, voor het eerst een droomfinale krijgt.
Spanning tot op de streep

Eenvoudige zege handbalteam
De Nederlandse handbalsters wonnen hun eerste wedstrijd van het 20e Holland Toernooi met gemak van Italië: 33-21.
Biljartduel Jaspers-Blomdahl om een ton Biljartduel Jaspers-Blomdahl om een ton
In Heiloo zal komende zondag een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan het biljarten om geldprijzen. Dick Jaspers zal het, rond het middaguur, moeten opnemen tegen de in Duitsland wonende Zweed Torbjörn Blomdahl. De inzet van dit duel, onder de naam Kenm World Grand Masters, is een bedrag van Hfl.100.000 voor de winnaar en een warme hand voor de verliezer.
Hoeren razend op trainer
Eduard Geyer, hoofdtrainer van Energie Cottbus uit de Bundesliga, heeft het verbruid bij de meisjes van plezier in St. Pauli, de beruchte warme buurt van Hamburg. Ze voelen zich door hem in hun beroepseer aangetast.

Huiberts vijf duels aan de kant
Max Huiberts van AZ wacht opnieuw een flinke schorsing. De aanklager betaald voetbal heeft de aanvaller een schikkingsvoorstel gedaan van vijf duels onvoorwaardelijk wegens zijn rode kaart zaterdag tegen Heerenveen.
Oorlog in golfwereld
In de golfwereld is grote beroering ontstaan nu de besprekingen tussen eigenaar Burggolf en de vier golfverenigingen Westerpark Zoetermeer, De Purmer, Vegilinbosschen en De Berendonck zijn gestrand. Boze en teleurgestelde bestuursleden staakten de onderhandelingen met Burggolf-directeur Marcel Welling en liepen met ingehouden woede van de onderhandelingstafel.
Oorlog in golfwereld
Schalke'04 grijpt resoluut de laatste kans Schalke'04 grijpt resoluut de laatste kans
Schalke'04 heeft het onmogelijk geachte gepresteerd door Real Mallorca in het eigen Son Moix-stadion te verslaan (0-4). Door de zege grepen de Duitsers, die na drie wedstrijden nog puntloos waren, resoluut de laatste strohalm in groep C. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat het elftal van Huub Stevens drie punten achter Arsenal en Real Mallorca, die samen de tweede plaats bezetten.
Miljoeneninvestering voor
stadion Heerenveen

Heerenveen krijgt in grootte het vijfde stadion van Nederland. De toeschouwerscapaciteit van het nieuwe Abe Lenstra Stadion wordt verdubbeld tot 28.000 zitplaatsen. De totale investering bedraagt 171 miljoen. In 2004 moet de nieuwbouw zijn voltooid.

Van Marwijk schrijft Samardzic af
De vandaag 31 geworden Radoslav Samardzic is door Feyenoord-coach Bert van Marwijk afgeschreven. 'Sammy' wordt slechts gedoogd omdat hij een arbeidscontract bij Feyenoord heeft. Een kans in het topteam kan hij vergeten.

Nantes gelijk in Istanboel
Het in groep D leidende Nantes heeft in Istanboel stand weten te houden tegen Galatasaray, het bleef 0-0.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.