De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 17 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Máxima bij staatsbzoek van Spaans koningspaar
Voor het eerst zal Máxima Zorreguieta volgende week ervaring opdoen met een staatsbezoek. De verloofde van prins Willem-Alexander zal aanzitten aan het staatsbanket volgende week dinsdag ter ere van het bezoek van de Spaanse koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia. Zij kan het bezoekende koningspaar in zijn eigen taal toespreken. Ook is zij present bij de opening van de tentoonstelling Picasso tot Tapies.
Máxima bij staatsbzoek van Spaans koningspaar
PvdA: alleen rijken goed af<BR>met programma van VVD
PvdA: alleen rijken goed af
met programma van VVD

De PvdA kraakt de plannen van de VVD om burgers na de volgende Tweede-Kamerverkiezingen een torenhoge lastenverlichting van ruim negen miljard gulden in het vooruitzicht te stellen.
VVD komt met een solide programma
De VVD kon, met zeven jaar lang de financieel degelijke Gerrit Zalm als haar minister van Financiën, niet anders dan met een vrij solide verkiezingsprogramma komen. Dat past bovendien in de traditie van die partij. Het gisteren gepubliceerde manifest beantwoordt aan die verwachting. Daarmee verschilt de VVD met GroenLinks dat in haar programma zonder enige reden van een vrij hogere economische groei uitgaat.
VVD komt met een solide programma

Rover valt uit de lucht
Bij een gewapende overval op een geldloper kwam gistermiddag in Schiedam de dader letterlijk uit de lucht vallen.De overvaller had een gat gemaakt in de luifel boven een pinautomaatkiosk.
Rover valt uit de lucht Aantal bruiden
fors gedaald

Rond 1970 trouwden nog zo'n negen van de tien vrouwen; in 2000 ligt in ons land de kans voor een dame om te trouwen op nog geen vijfenzeventig procent.
Kok pleit voor Palestijnse staat
Kok pleit voor Palestijnse staat
Premier Kok heeft gisteren in navolging van de Britse premier Blair gepleit voor een Palestijnse staat. De premier deed dit tijdens het bliksembezoek van de Palestijnse leider Jasser Arafat aan Den Haag.

Duo kaapt flitspaal
Twee mannen hebben in de buurt van Lelystad met behulp van een snijbrander een flitspaal verwijderd.
Duikvrienden vissen
Franse torpedo op

De 41-jarige Ton van der Sluis uit Haarlem en Hans van Leeuwen (58) uit Amsterdam hebben onlangs op de Noordzee het prototype van een Franse torpedo opgevist.
Duikvrienden vissen<BR>Franse torpedo op Miltvuur-infolijn
Verontruste Nederlanders met vragen over miltvuur kunnen 24 uur per dag bellen met een gratis nummer van het ministerie: 0800-3008051. Het heeft geen zin meer om de plaatselijke GGD te bellen.
Kindermoorden zwarte magie
De Britse opsporingsdienst Scotland Yard vermoedt dat de kindermoorden in Londen en in Putten het werk zijn geweest van Zuidafrikaanse medicijnmannen in de zwarte magie.

Nederlands WTC-slachtoffer
De 42-jarige Ingeborg Lariby is vooralsnog het enige Nederlandse slachtoffer van de aanslagen op het World Trade Center. Haar stoffelijke resten zijn echter niet gevonden.
Angst na poederlawine
Nederland is getroffen door een 'poederlawine'. Daardoor ontstond grote angst en onrust. Politie, brandweer en GGD hadden de handen vol aan alle meldingen van de vondst van verdacht poeder.
Angst na poederlawine
Via de satelliet
langs de flitspaal

Geen flitspaal of snelheids-inductielus in het wegdek is nog veilig voor de 'Geodesy'. Nee, dat is geen vernielzuchtig wapen. Het is een zogenaamde high-tech GPS-ontvanger, die in zijn elektronische geheugen de digitale kaart van ons wegennet heeft staan.

Agent/taxichauffeur
kluste gewapend bij

De als taxichauffeur bijklussende hoofdagent Erkan T. (30) lijkt een verdere carrière bij de politie te kunnen vergeten nu gisteren voor de Almelose rechtbank 15 maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, tegen hem is geëist omdat hij vier passagiers met zijn dienstpistool heeft bedreigd.
Nederlandse-Egyptenaar mogelijke lid al-Qaeda
Een Nederlandse-Egyptenaar maakt deel uit van een groep van 83 moslimextremisten die in Egypte verdacht worden van lidmaatschap van Osama bin Ladens al-Qaeda-netwerk. De man, Hisham Diab, bezit een Nederlands paspoort en zou één van de leiders van de groep zijn. De Nederlandse ambassade in Cairo wist gisteravond nog niet van de zaak. Verdere details van Diab waren ook niet voorhanden.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.