De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Prinses Christina maakt Broadway-cd
   
 

AMSTERDAM - Prinses Christina werkt op het ogenblik aan een nieuwe cd die de grote Broadway-musicals als thema heeft. De prinses zei me gisteravond vanuit New York waar zij woont: "Na mijn kerst-cd zal er dit najaar een cd van mij uitkomen waarop ik allemaal songs zing uit Broadway-musicals. Ik vertolk het werk van befaamde Broadway-componisten.

"Mijn lievelingscomponist is al jaren Sondheim. Die man maakt zulke prachtige muziek. Zijn werk heeft zo'n bijzondere klasse."

Christina heeft inmiddels de helft van de cd al in Nederland opgenomen. Binnenkort zal zij de cd ook in ons land voltooien. Projectmanager is Jaap Stoutenbeek. De opbrengst van de cd gaat, zoals zij zei, "naar de slachtoffers van de ramp op

11 september hier in New York."

Hoewel zij zelf "gelukkig" geen vrienden heeft verloren bij de ramp "beheerst dit drama ook nu nog elke dag het leven in New York", zegt zij. Met het maken van deze Broadway-cd gaat een jarenlange wens van Christina in vervulling. Zij mag dan een klassiek geschoolde stem hebben, ze zegt al sinds haar jeugd een grote musicalfan te zijn.

"Ik weet nog goed hoe ik als meisje van vijftien samen met mijn moeder mijn eerste musical zag. Dat was de voorstelling van The Sound of Music op Londens Westend. Wat geweldig was dat. Mijn moeder en ik konden daar helemaal incognito van deze geweldige musical genieten. (Deze komt overigens komend seizoen op de Nederlandse planken met Maaike Widdershoven als Maria, HvdM) Later heb ik ook de film meerdere keren gezien", aldus Christina. "En natuurlijk kende ik zoals zoveel meisjes in die tijd alle liedjes uit mijn hoofd."

The Sound of Music leidt nu dus jaren later bij haar tot een cd die de Sound of Broadway zou kunnen heten. "Ik ga hier veel naar musicals", zegt ze. "Ik hou van deze muziek die hier toch vaak up-beat is. En er straalt van zo'n show hier steeds zoveel energie op je af. In New York adem je bij wijze van spreken op straat al energie in en dat is in het theater met die prachtige muziek en zang helemaal zo."

Op de vraag wat haar lievelingsmusicals zijn, noemt zij Lloyd Webber's The Phantom of the Opera en Les Miserables. Grote indruk heeft in haar jeugd ook de Nederlandse productie van My Fair Lady gemaakt met Wim Sonneveld als professor Higgins, Johan Kaart als Doolittle en Margriet de Groot als Elisa.

Op haar verlanglijstje nu in New York staan nog 'Oklahoma' de originele productie van het National Theatre in Londen, geregisseerd door Trevor Nunn de man die ook Cats creëerde en 'The Producers' gebaseerd op de film van Mel Brooks. "Maar daar kan ik nog geen kaartjes voor krijgen", zegt ze. "Ze kosten 500 dollar op de zwarte markt", zeg ik. "Maar dat ga ik echt niet betalen", antwoordt ze. "Dat vind ik onzin!"

Christina heeft Joop van den Ende's productie 42nd Street hier op Broadway nog niet gezien. "Maar ik vind het wel heel knap wat hij hier als Nederlander in New York op musicalgebied bereikt heeft", zegt ze.

Duidelijk merk je dat musicals een passie zijn van de prinses. Wel is zij ook erg geïnteresseerd in spirituele zaken. "Ik heb enige tijd geleden ook meegewerkt aan een cd met mantra-muziek. Die werd gemaakt door de in Nederland wonende Henry Marshall en zijn 'playshop family'."

De mantra die prinses Christina zong gaat over het genezen van de ogen, maar ook over het verkrijgen van geestelijk inzicht. Muziek versterkt de mantra nog, die je bij herhaling moet opzeggen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.