Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuws

zaterdag 22 september 2001  

 R E I S W E R E L D 

SCHIPHOL bezuinigt op veiligheid

De beveiliging op Schiphol ligt onder vuur. Vooral sedert de geruchtmakende aanslagen in New York en Washington oogst de recent op Schiphol ingevoerde centrale controle - voordat passagiers de vertrekhal betreden in plaats van vlak voor het instappen - zware kritiek. Ingewijden noemen de beveiliging op Schiphol "belabberd" en de nieuwe maatregelen "eerder een verslechtering dan een verbetering."
NEEM EXTRA TIJD VOOR CONTROLE: TIPS
Venetië: droomstad voor verliefden
In Venetië vindt iedereen het doodgewoon dat je, in de lagune per bootbus onderweg van of naar het werk of om boodschappen te gaan doen, even stopt bij het eilandje San Michele: bloemetje brengen bij je ouders, opa, oma, broer, zus of andere dierbaren die ons voor gingen naar de eeuwigheid.

ZakenReizen

De oudjes doen het goed. In de leeftijdscategorie boven de 50 wordt veel gereisd. Geen wonder dus dat luchtvaartmaatschappijen de gunst van die economisch belangrijke groep proberen te winnen. En denk niet dat dit alleen ver van huis gebeurt. Ook dichtbij zijn de oudjes als belangrijk marktaandeel ontdekt..
Stappen in Leeds, Liverpool en Manchester
De katoen-, wol- en havenindustrie liggen in de Engelse steden Leeds, Liverpool en Manchester al tientallen jaren op hun gat, maar dat heeft het er eigenlijk alleen maar leuker en vooral schoner op gemaakt. Alle drie de steden hebben de geest gekregen en zijn na jaren van economische malaise bezig aan een ferme inhaalslag op grote broer Londen.
InterNet Op Reis
De vier jonge jachtluipaarden die op 6 juni werden geboren in het safaripark Beekse Bergen zijn inmiddels voor het publiek te zien. Ze zitten in het grote buitenverblijf langs de Wandelsafari. Jaarlijks vinden slechts zeven tot acht geboortes van jachtluipaarden plaats in de 78 Europese dierentuinen.
Levende geschiedenis in Joods Museum
Het kost de gids enige moeite de deur van staal alleen open te krijgen. De bezoekers van het Joods Museum in Berlijn laten zich gewillig de ruimte invoeren, die hoog, kaal en koud is. De deur gaat dicht en ook al zijn we bij en met elkaar, even is iedereen aangewezen op zijn of haar eigen gedachten.
Eigen bankje voor creatieve fietsers
Wie als fietser goed kan uitleggen waarom op een bepaalde plek langs een fietsroute in Drenthe een rustbank moet komen, heeft kans een 'eigen bankje' te krijgen op de aangegeven plaats.
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.