De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Lot PSV'er lijkt verbonden met dat van Fransman Patrick Vieira
Real Madrid richt
vizier op Van Bommel

Van onze Telesportredactie

   
 

MADRID - Real Madrid heeft het vizier gericht op Mark van Bommel. Technisch directeur Jorge Valdano is inmiddels in Eindhoven geweest om de aanvoerder van PSV te bekijken. Van Bommel wordt door de Madrilenen gezien als een goede vervanger voor Claude Makalele, die in de belangstelling staat van Inter Milaan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Mark van Bommel (rechts) staat in de belangstelling van Real Madrid, dat de aanvoerder van PSV al kwam bekijken.
Ook Lazio Roma en Arsenal plaatsten de Limburger hoog op de prioriteitenlijst, maar tot op heden trokken alleen de Romeinen officieel bij voorzitter Harry van Raaij aan de bel. De Premier League en de Primera Division genieten bij Van Bommel de voorkeur, zodat een overstap naar Rome van de baan lijkt.

Aanvankelijk had de 'Koninklijke' uit Madrid maar twee Europese topvoetballers op het oog: Michael Owen (Liverpool) en Patrick Vieira (Arsenal). Echter, de Franse middenvelder van de Engelse koploper lijkt op dit moment zelfs voor Real Madrid onbetaalbaar geworden. Eerder hadden de 'Gunners' al laten weten Van Bommel eventueel te zien als opvolger van Vieira.

Vandaar dat het lot van de Nederlandse international niet helemaal los kan worden gezien van dat van zijn Franse collega. Vertrekt Vieira namelijk alsnog naar Real Madrid, dan gaat de deur bij Arsenal open voor Van Bommel. Blijft Vieira in Londen, dan wordt een overgang van de PSV'er naar Real Madrid weer bespreekbaar. Niet alleen als vervanger voor 'eerste keus' Vieira op de korte termijn, maar ook om eventueel op de lange termijn als ruilobject met de Franse international te dienen.

Van Bommel is nog niet persoonlijk benaderd, maar geeft toe dat Real Madrid in zijn favoriete topvijf voorkomt. "Een mooie club met een prachtige historie en op dit moment één van de beste ploegen ter wereld; zo niet de beste. Het is fantastisch om naar te kijken. Ja, daar zou ik graag willen spelen."

Om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen in de plannen voor volgend seizoen, heeft PSV gisteren in een gesprek met Kevin Hofland de deadline bepaald op 1 mei. Als er in de komende twee weken geen club op de stoep staat bij Harry van Raaij, blijft de centrumverdediger gewoon in Eindhoven. Ook Mateja Kezman wil hooguit tot 1 mei wachten op een aanbod uit Italië. Middenvelder André Ooijer heeft een aanbieding gekregen om zijn in 2003 aflopende contract open te breken en met vijf jaar te verlengen.

De Eindhovense club kan enkele maanden niet beschikken over Marquinho. Een kijkoperatie in Geldrop wees uit, dat de binnenband van zijn rechterknie gescheurd is en de voorste kruisband afgescheurd. Ook werd er schade aan de buitenmeniscus gesignaleerd. De Braziliaanse aanvaller van PSV moet vier tot zes weken rust houden. In die periode wordt overlegd hoe en wanneer er geopereerd gaat worden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.