De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  GE zet Dow op verlies
   
 

NEW YORK - Wall Street werd gisteren na een licht hogere opening op verlies gezet door de 'zwaargewichten' General Electric (GE) en Citigroup. GE, eind vorige week al afgestraft na teleurstellende kwartaalcijfers, moest gisteren wederom omlaag na berichten over een op handen zijnde massaontslag. Het Dow-fonds ging zelfs zo hard omlaag, dat de handel in het aandeel ruim een half uur werd stilgelegd. Ook bankverzekeraar Citgroup eindigde in de min na het publiceren van tegenvallende kwartaalcijfers.

Door de lagere koersen van beide Dow-fondsen sloot 'de moeder aller beursindices' uiteindelijk met een verlies van 97,15 punten (oftewel 1,0%) op 10.093,67. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,39 punten (0,1%) lager op 1753,80.

Bij GE (-$1,70 op $31,85) stapelen de problemen zich op. Naast tegenvallende resultaten en twijfels bij beleggers over de boekhouding van het concern, meldde de Amerikaanse beurszender CNBC gisteren dat GE ongeveer 7000 medewerkers gaat ontslaan. In een poging de onrust weg te nemen, kondigde GE-baas Jeffrey Immelt maar weer eens een 'conference call' aan voor investeerders.

De malaise bij GE doet sommige beleggers terugverlangen naar de legendarische 'Neutron' Jack Welch. "Neutron Jack is er in ieder geval op tijd vandoor gegaan", stelde een handelaar vast.

Zowel Citigroup als Bank of America maakten gisteren de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De winst per aandeel van Citigroup (-$1,18 op $45,92) kwam over die periode uit op $0,71. Dat was minder dan de $0,74 waarop financiële analisten hadden gerekend.

Bank of America voldeed met een winst per aandeel van $1,38 wel ruim aan de verwachtingen. De koers van de bank zakte desondanks met $0,85 naar $69,20.

Autogigant Ford (-$0,28 op $15,06) overweegt volledige of gedeeltelijke verkoop van Hertz Equipment Rental Corporation (HERC), een van 's werelds grootste verhuurders van apparatuur voor de bouw en de industrie. HERC is onderdeel van Fords autoverhuurdochter Hertz, en actief in de VS, Canada, Frankrijk en Spanje.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.