De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Zelfs run op video-finale
Feyenoord in buurstadions

   
 

AMSTERDAM - De strijd om de meest begeerde voetbalkaartjes van dit moment is in volle hevigheid losgebarsten. Iedereen in Rotterdam, maar ook ver daarbuiten, wil op 8 mei aanwezig zijn in de Kuip, als Feyenoord de UEFA-Cupfinale tegen Borussia Dortmund speelt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 25kb)
Dick Schneider, Jan Everse, Eddy Treytel, Ger Reitsma, Wim Rijsbergen en Joop van Daele (v.l.n.r.) tonen vol trots de UEFA Cup op het balkon van het Rotterdamse stadhuis. De oud-Feyenoorders wonnen de beker in 1974 ten koste van het Londense Tottenham Hotspur.De bokaal werd gistermiddag officieel aan burgemeester Ivo Opstelten overhandigd door vertegenwoordigers van het Engelse Liverpool. (Foto: Roel Dijkstra)
De belangstelling voor Feyenoords derde Europese finale is zó enorm, dat volgens insiders met gemak drie voetbalstadions kunnen worden gevuld met rood-witte supporters.

Om enigszins aan de massale belangstelling tegemoet te komen, zijn er plannen om in de stadions van stadgenoten Sparta en Excelsior gigantische videoschermen neer te zetten. Feyenoord-fans kunnen daardoor toch nog met een 'stadiongevoel' de wedstrijd der wedstrijden aanschouwen.

De telefoons in beide stadions stonden gisteren roodgloeiend. Veel fans wilden een kaartje voor de videohappening kopen.

Directeur Simon Kelder van Feyenoords satellietclub Excelsior voelde zich gisteren overvallen door de ideeën van de grote stadgenoot. Bovendien vroeg hij zich af, of de club wel een steentje kan bijdragen omdat de capaciteit in het stadion beperkt is. Interimdirecteur Cees Gerits van Sparta staat niet onwelwillend tegenover het initiatief, maar verwachtte niet dat de politie toestemming zal geven voor drie plekken met grote supportersscharen.

Feyenoord krijgt in ieder geval 15.000 kaarten. De in totaal 6000 zogeheten gold- en silvercardhouders krijgen de eerste keus, de rest wordt verkocht onder de 21.000 seizoenkaarthouders. Ook de Duitsers krijgen 15.000 kaarten, de KNVB nog eens 10.000 voor de verkoop aan 'neutrale' supporters. In Rotterdam wordt gehoopt, dat een deel van deze kaarten alsnog naar Feyenoord-aanhangers zal toevloeien.

Gisteren, op de dag dat de UEFA-bokaal al in de Maasstad arriveerde, zijn de voorbereidingen voor 8 mei in gang gezet. Volgens burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam staat het vast dat Feyenoord bij winst een huldiging op het stadhuis aan de Coolsingel krijgt, ondanks eerdere slechte ervaringen. Toen de club in 1999 kampioen werd, ontaardde de huldiging in een orgie van geweld en werd de binnenstad kort en klein geslagen.

"We houden voorlopig vast aan de draaiboeken die we gebruikten tijdens het EK-voetbal in 2000", liet Opstelten deze krant gisteren weten. "Dat betekent in de praktijk dat er geen alcohol op straat mag worden geschonken en dat videoschermen alleen in de cafés mogen staan."

Over het idee om Feyenoord-supporters zonder kaartje een plaats te bieden in een van de twee andere Rotterdamse voetbalstadions, wilde Opstelten nog niets zeggen. "Deze en andere zaken zullen we in de aanloop naar de finale bespreken. We hebben nog enkele weken de tijd."

Opstelten nam gisteren de UEFA Cup in ontvangst waarna hij de bokaal met een grote lach boven zijn hoofd tilde. "Wat een mooie beker. Die zou ik wel willen winnen", aldus de apetrotse burgemeester, die alvast voorzichtig vooruitblikte op winst van Feyenoord in de finale. "De Cup is al binnen, althans op het stadhuis. Het is nog maar een paar meter naar het balkon..."

De Europese beker werd later naar de Kuip overgebracht. In de dagen voor de finale (op 2, 3, 6 en 7 mei) is de UEFA Cup op het stadhuis te bezichtigen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.