De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Seizoen ten einde
voor kampioen Dynamo

Van onze medewerker

   
 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het was niet de eerste keer dat regerend kampioen Piet Zoomers/Dynamo dit seizoen werd vernederd door een concurrent. Maar in ieder geval wel de laatste keer. Na de 3-0 nederlaag tegen Alcom/Capelle is het seizoen voor de Apeldoornse formatie ten einde. Capelle mag zich gaan voorbereiden op de finale tegen VC Omniworld, Dynamo gaat het in elkaar gezakte bouwwerk renoveren.

Natuurlijk was de kans niet groot dat de kampioen van het vorig seizoen deze halve finale zou overleven. Capelle begon deze serie met een 2-0 voorsprong dankzij twee overwinningen in de reguliere competitie en bouwde die score vorige week uit naar 3-1. Maar een puike prestatie in de bekerfinale had de hoop in de Apeldoornse harten doen herleven. Voor aanvang van de vijfde ontmoeting leek Dynamo bepaald niet kansloos. Maar Capelle speelde voor eigen publiek een swingende wedstrijd tegen een futloze tegenstander. De laatste set was zelfs een regelrechte afstraffing (25-23, 25-21, 25-18).

Verantwoordelijk coach Toon Gerbrands geeft nooit fouten toe, maar meldt in dergelijke gevallen altijd dat hij weer wat heeft geleerd. Duidelijk is dat er met de smalle selectie topspelers iets goed mis is gegaan. Door nieuw beleid werd het behoorlijke budget geïnvesteerd in slechts tien spelers. Aan het einde van de competitie was er één (Mike van de Goor) geblesseerd en ééntje ontslagen. Laatstgenoemde is Sander Mulder. Hij werd als libero ruim een maand geleden door Gerbrands uit zijn functie ontheven en later door het bestuur ontslagen.

Mulder onderging een kijkoperatie in zijn knie, maar is naar eigen zeggen weer volledig fit. Beide partijen komen elkaar wellicht nog voor de rechtbank tegen.

De ontknoping van het seizoen speelde Dynamo dus maar met acht fitte spelers. Wisselmogelijkheden waren er nauwelijks. "Volgend jaar hebben we weer twaalf man", verklaarde coach Gerbrands na de uitschakeling. "En er komen nieuwe spelers, want we gaan onze koers bijstellen. Volgend jaar gaan we de strijd met VC Omniword weer aan."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.