De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bayern en Deportivo
over de rooie

Van onze sportcorrespondent

   
 

MADRID - Spanje heeft in ieder geval ook dit jaar weer een finalist. De scenarioschrijvers hadden zich geen gelukkiger ontwikkeling van de Champions League kunnen wensen. Door een 2-0 zege schakelde Real Madrid München uit en mag het zich opmaken voor de halve finales tegen aartsrivaal Barcelona.

In de wetenschap dat na de 2-1 van vorige week in München een 1-0 zege voldoende was voor de halve finales, ging de Koninklijke zeer voortvarend van start. Del Bosque stuurde regelmatig meer manschappen naar voren om de score open te breken. Maar de Duitsers speelden uiterst koel en schroomden niet bij het minste geringste gevaar de bal gewoon tot corner te verwerken. Uit zeven corners binnen twintig minuten wist Real echter geen enkel rendement te halen. Omdat Zidane en Solari regelmatig voorin te vinden waren, moest Makelele in zijn eentje het hele middenveld bestrijken. Dat was de enige zwakke plek in het offensieve concept van Del Bosque waar de Duitsers onder aanvoering van een uiterst irritante Effenberg steeds frequenter op loerden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (283x227, 15kb)
David Beckham wordt na 16 minuten geblesseerd van het veld gedragen. (Foto: AP)
Real trok lering uit het laatste kwartier van de eerste helft en drong na de hervatting met nog meer agressiviteit aan. Solari had zich bijna onsterfelijk gemaakt maar de Argentijnse technicus kreeg na een solo langs vijf Duitsers de bal voor zijn verkeerde rechterbeen. Zidane versterkte het gevoel bij de 75.000 fans dat dit niet de avond van Real zou worden. De Fransman bracht de bal na een afgeslagen voorzet briljant onder controle maar krulde vervolgens de bal buiten bereik van Kahn op de kruising. Real liep storm maar miste vernuft.

Maar toch kreeg de Koninklijke loon naar werken. Roberto Carlos, vrijgelaten door Kuffour, behield het overzicht, Raul liet slim de bal lopen waarna de opgekomen Helguera de bal kon inglijden: (1-0). Hitzfeld wisselde Kuffour voor aanvaller Pizarro, maar behoudens een inzet van de levensgevaarlijke Elber kwam Bayern niet meer.

Real kreeg zijn sportieve revanche voor de uitschakeling vorig seizoen in de halve finale door de Duitsers. In de slotfase bracht Guti, fraai aangespeeld door Raul, aan alle onzekerheid een einde: (2-0). Salihamidzic botvierde in blessuretijd zijn frustratie op de benen van Solari en kon met rood inrukken.

Dat Manchester United zich ten koste van Deportivo La Coruña zou plaatsen voor de halve finale tegen Bayer Leverkusen, stond na de 2-0 zege in Spanje eigenlijk al vast. De Engelsen deden in eigen huis wat van hen werd verwacht: winnen (3-2), maar hielden toch een nare smaak aan het duel over.

Sterspeler David Beckham werd na een kiezelharde overtreding van Aldo Duscher per brancard van het veld gedragen en heeft waarschijnlijk een botje in zijn voet gebroken. De kans is groot dat Beckham het WK aan zich voorbij moet laten gaan. Uitgerekend de man die Engeland naar de mondiale eindstrijd schoot. Overigens liep ook Deportivo 'averij' op. Duscher en Scaloni kregen rood.

Real Madrid (Spa)-Bayern München (Dui) 2-0 (0-0). 69. Helguera 1-0, 85. Guti 2-0. Scheidsrechter Braschi (Ita). Gele kaarten: Hierro, Figo, Solari (Real), Effenberg (Bayern). Rode kaart: 90. Salihamidzic (Bayern). Toeschouwers: 75.000. Eerste duel 1-2. Real door naar halve finale.

Manchester United (Eng)-Deportivo La Coruña (Spa) 3-2 (1-1). 23. Solskjaer 1-0, 45. Blanc 1-1 (e.d.), 56. Solskjaer 2-1, 69. Giggs 3-1, 90. Djalminha 3-2. Scheidsrechter Merk (Dui). Gele kaarten: Tristan, Hector (Deportivo). Rode kaarten: 59. Scaloni, 75. Duscher (Deportivo, 2x geel). Toeschouwers: 65.875. Eerste duel 2-0. United door naar halve finale.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.