De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Koeman: "Dit is
een goed moment"

   
 

AMSTERDAM - Ajax hield er in de ArenA een slechte gewoonte op na. Nooit won het in dat stadion van PSV. Daarom was trainer Ronald Koeman direct na afloop blij dat de Amsterdammers behalve het bereiken van de eindstrijd eindelijk die negatieve spiraal hadden doorbroken. "Eindelijk is het gelukt. Leuk voor alles wat Ajax is."

"Om ieder jaar hier te verliezen van PSV doet pijn. Bovendien is dit een goed moment, zo vlak voor het eind van het seizoen", merkte de oefenmeester op. Met Ajax kreeg de Amstel Cup een terechte finalist, vond Koeman. "Op basis van de eerste helft hebben we verdiend gewonnen. In de tweede helft zakten we even terug en kregen zij via Rommedahl nog de kans op de gelijkmaker. Maar ook daarna waren we de betere ploeg."

"Het is goed voor ons zelfvertrouwen", kreeg hij bijval van de tot man van de wedstrijd uitgeroepen Achmed 'Mido' Hossam. "We verdienden vandaag (gisteren, red.) te winnen." Koeman haastte zich te zeggen dat de overwinning in de klassieker geen garantie geeft voor een goede competitie-afloop. "We spelen komend weekeinde tegen Sparta. We zullen proberen de boel wakker te houden."

Een verbitterde PSV-keeper Ronald Waterreus beaamde dat PSV geklopt was "door de ploeg die vandaag beter was". "Hier staan we dan, denkend dat we de beste ploeg hebben. Dus niet. Het is geen geheim dat we 'het' het hele jaar al niet hebben." Alleen het kampioenschap blijft over om het seizoen van PSV nog glans te geven.

Over het vervolg, de clash met Feyenoord komende zondag, was Waterreus echter duidelijk, nu PSV op de twee andere fronten (Europees en nationale beker) is uitgespeeld. "We hebben niets meer te verliezen. Als het zondag mis gaat, kan dat er ook nog wel bij."

Wanneer Juan Martinez volgende week de medische test bij Sparta doorkomt, tekent hij een contract voor twee jaar in Rotterdam. De 23-jarige rechtsachter van Argentijnse origine was enkele weken op proef bij Sparta en speelde voorheen in het tweede van River Plate.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.