De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Basketbalteam NAC
wordt opgeheven

Van onze medewerker

   
 

BREDA - Het basketbalteam van NAC wordt opgeheven. Dit besluit werd gisteren genomen tijdens een vergadering van de Raad van Toezicht van de Bredase club. Volgens dit orgaan is het niet meer mogelijk om de basketbaltak van NAC financieel draaiende te houden.

NAC Basketball werd twee jaar geleden opgericht met het doel om eerst de top van Nederland te halen en binnen korte tijd ook in de Europese top mee te draaien. Van dit ambitieuze plan is niets terecht gekomen. Desondanks vormde de club wel degelijk een verrijking van de eredivisie. De thuiswedstrijden werden redelijk bezocht en er werd voor een prettige entourage gezorgd. Werd vorig seizoen de play-offs op de laatste wedstrijddag gemist, dit jaar wist de ploeg zelfs de halve finale te halen, waarin het momenteel met 2-0 achter staat in de 'best-of-five'-serie tegen landskampioen Ricoh Astronauts.

Teamleider Jan Willem Mijderdijk: "Het is jammer, maar onvermijdelijk. Twee jaar lang hebben we geprobeerd om bedrijven te interesseren in sponsoring. Men ging wel in op onze uitnodiging om bepaalde thuiswedstrijden te bezoeken. Er waren zelfs enthousiaste reacties, maar het vervolg bleef uit. Basketbal heeft in deze regio kennelijk niet de gewenste uitstraling."

Coach Jos Wolfs weigert zich vooralsnog bij deze gang van zaken neer te leggen. "We zijn met een groep gelijkgestemden bezig om eredivisiebasketbal in Breda mogelijk te maken. Het valt me tegen dat er geen businessclub in die twee jaar is opgebouwd. Er zijn gesprekken gaande met een evenementenbureau, dat mogelijk sponsoring zou kunnen koppelen aan evenementen. Verder hebben we contact met de gemeente Breda. Mevrouw Herkens, wethouder van Sport, heeft zich uitgesproken voor ondersteuning van ons initiatief."

Dit alles moet zijn beslag hebben gekregen vóór 1 mei, de termijn die de Federatie van Eredivisie Basketbalclubs heeft gesteld voor inschrijving in de eredivisie. Wolfs: "Als dit lukt, schrijven we in onder de naam Breda. Er is minimaal 170.000 euro nodig om aan de eisen van de FEB te voldoen. Het is wel jammer dat dit uitgerekend nu naar buiten komt. We zitten in de halve finale van de play-offs. Ik hoop dat iedereen zich erover heen kan zetten. Gisteren zaten er toch weer 1100 toeschouwers en er was een fantastische beleving. Dat moet sponsors toch aan het denken zetten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.