De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cuper heeft aan spitsen geen gebrek, aan verdedigers des te meer
Defensieve problemen
kwellen Internazionale

   
 

ROTTERDAM - De weelde in aanvallend opzicht staat bij Internazionale vanavond in fel contrast met de defensieve schraalte. Inter-trainer Héctor Cupér kan voor de tweede wedstrijd in de halve finale van het UEFA-Cuptoernooi (eerste wedstrijd 0-1 voor Feyenoord) voor de twee spitsposities een keuze maken uit Ronaldo, Nicola Ventola, Christian Vieri, Mohamed Kallon en Alvaro Recoba. Waarschijnlijk valt de keuze op de eerste twee, waarbij topscorer Vieri als breekijzer achter de hand wordt gehouden. Achterin echter valt er weinig te kiezen. De afwezigheid van liefst zeven verdedigers is ervoor verantwoordelijk dat Feyenoord vanavond een tegenstander met een geïmproviseerde defensie tegenover zich krijgt.

De schorsing van Ivan Cordoba is hard aangekomen bij Inter. De razendsnelle Colombiaan is immers het slot op de deur en vormt een prima koppel met de spijkerharde voorstopper Marco Materazzi. "De verdediging is een groot probleem", vond Cuper dan ook even voor de afsluitende training. "Daarom is deze wedstrijd ook moeilijker dan die tegen Valencia (0-1 winst Valencia) in de vorige ronde. Ook al omdat onze uitgangspositie nu slechter is dan toen", aldus de grijze Argentijn, die toen met zijn ploeg thuis 1-1 had gespeeld tegen de Spanjaarden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x334, 22kb)
De twee Nederlands sprekende spelers van Internazionale lopen naast elkaar tijdens de training.
Misschien nog wel nijpender is het probleem van Inter op de linksbackpositie. Door de blessures van onder meer Vratislav Gresko, Dario Simic, Michele Serena en Nelson Vivas moet Cupér voor die plek kiezen tussen het een linie naar achteren halen van middenvelder Andres Guglielminpietro en het laten debuteren van de jeugdspelers Ferraro of Pasquale, die allebei nog nooit een officiële wedstrijd in Inters hoofdmacht speelden.

Naar verwachting kiest Cupér voor de routine van zijn landgenoot met de lange achternaam, die in Italië is herdoopt in Guly. De oud-speler van stadsgenoot AC krijgt dan wel in een keer een heel andere taak op zijn bordje, want in het eerste duel mocht hij zich aan de linkerkant juist in aanvallend opzicht uitleven.

In de laatste competitiewedstrijd, die een 1-2 thuisnederlaag tegen Atalanta Bergamo opleverde, hanteerde Cupér net als vier keer eerder dit seizoen een systeem met drie verdedigers. Een herhaling van dit concept tegen Feyenoord lijkt niet zo'n goed idee met het oog op de sterke flankbezetting die de Rotterdammers normaal gesproken hebben. Zeker als Bonaventure Kalou fit genoeg wordt bevonden, zal Inter op zijn hoede zijn voor Feyenoords vleugelspel, want de Ivoriaan heeft vorige week in San Siro veel bewondering gewekt met zijn ongrijpbare acties.

Terugkijkend op die ontmoeting verklaarde Cupér gisteravond: "De belangrijkste reden voor de nederlaag was dat wij de vele kansen die wij kregen niet benutten. Maar de wedstrijd tegen Feyenoord duurt 180 minuten en daarvan zijn er nu pas 90 gespeeld", wist de Argentijnse succestrainer, die door twee opeenvolgende nederlagen onder druk is komen te staan in Milaan. President Massimo Moratti bracht naar buiten ernstig ontevreden te zijn over de twee nederlagen op rij in een poging een langdurige verslapping tegen te gaan en op koers te blijven voor twee prijzen, waarvan de 'scudetto' in gouden letters wordt geschreven.

Cupér, de landgenoot van de illustere Helenio Herrera, die de grondlegger was van het catenaccio en met Inter tweemaal de Europacup I won, maakte zich echter niet al te druk om de woorden van Moratti. "Het is logisch dat de president een beetje boos is over de nederlagen en zich daarover wil uitlaten. Daar heb ik geen problemen mee", want Cupér begrijpt wel dat hij de machtige Moratti te vriend moet houden.

Dat gaat Cupér in deze fase van het seizoen wellicht beter af dan het te vriend houden van alle spelers. Zo was Ronaldo zeer ontstemd, dat hij de wedstrijd tegen Atalanta vanaf de bank mocht bekijken, en was Clarence Seedorf teleurgesteld dat hij tegen Feyenoord op de bank startte en tegen Atalanta voortijdig werd gewisseld.

De Oranje-international is vanavond zeker van de partij in de basis, want Seedorf is geschorst voor de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Brescia, zodat hij zijn krachten zeker niet hoeft te sparen voor het belangrijke duel in de titelstrijd.

Het duel tegen het in degradatienood verkerende Brescia werpt zijn schaduw ver vooruit, want Inter zet dit jaar alles op alles om voor het eerst sinds 1989 weer Italiaans kampioen te worden. Naar Nederlandse maatstaven is het dan ook onbegrijpelijk dat nog voordat de wedstrijd tegen Feyenoord is gespeeld een speler als Recoba in de media openlijk filosofeert over een droomvoorhoede van hemzelf, Ronaldo en Vieri, die Brescia moet gaan vermorzelen.

De nog altijd tamelijk laconieke houding van Inter, die zeer ongewoon is voor een halve-finaleduel, zegt niettemin helemaal niets over de uitvoering van vanavond. Inter heeft immers zoveel kwaliteit in de ploeg en de Italiaanse sportmentaliteit is zo resultaatgericht, dat het relatief geringe belang dat Inter aan het duel lijkt te hechten er helemaal niet zo veel toe doet.

Een vanaf de start vlammend Inter hoeft Feyenoord vanavond ook weer niet te verwachten. ,,Het is heel belangrijk om rustig aan de wedstrijd te beginnen", verklaarde Cupér, ,,We moeten geen open huis houden, want als we een tegendoelpunt krijgen, wordt het heel moeilijk." Maar ook voor de voorhoede had de Argentijn een belangrijke aanbeveling. ,,In Milaan hebben we veel kansen gekregen, maar ook gemist. Als we dat deze keer weer zouden doen, zou dat fataal zijn."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.