De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Italiaanse arrogantie zet Rotterdammers op scherp voor Cupthriller
Forza Feyenoord
   
 

ROTTERDAM - Alle voetballiefhebbers in Holland zitten, staan en liggen vanavond voor de buis of zijn aanwezig in De Kuip om getuige te zijn van de absolute UEFA-Cup thriller tussen Feyenoord en Internazionale. Dan is het duimendraaien en schietgebedjes prevelen voor elf Feyenoorders die de 0-1 van San Siro moeten zien te verzilveren in een finaleplaats.

De Rotterdammers kunnen in een tijd van veel kommer en kwel - fusies en schulden - voor een enorme opleving in het Nederlandse voetbal zorgen. Nog negentig bloedstollende minuten scheiden Feyenoord van een Europese finale, een eindstrijd (8 mei) in nota bene de eigen Kuip. De spelers hebben geen pepmiddel nodig; zij zijn bij binnenkomst in het stadion reeds gedrogeerd door Het Legioen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Tomas Rzasa, Patrick Pauwe em Christian Gyan (vlnr)tonen zich ontspannen voor de kraker met Internazionale.
Alleen al de uitdaging om kans te maken op een Europa-Cupfinale moet een speler doen duizelen van geluk. "Ik heb er veel voor over, want dit zullen we niet vaak meer meemaken", stelde Patrick Paauwe. En aanvoerder Paul Bosvelt: "Waar ik op 8 mei ben? Hier natuurlijk, om in De Kuip de finale te spelen." In gelijke bewoordingen uitte Edwin Zoetebier zich: "Ik zit hier niet op 8 mei, maar sta op doel. Wat dacht je dan?"

"Ik probeer overal en altijd mijn voordeel ergens mee te doen", zei Bert van Marwijk gisteren op de vraag of zijn spelers aanstoot hebben genomen aan het feit dat sommige Inter-spelers niet al te vleiend waren over die vermaledijde olandesi. "Ik neem aan dat de spelers dat ook wel gehoord of gelezen hebben. Ook nu weer kunnen we alles van hen verwachten", vervolgde Van Marwijk. "Het laatste nieuws dat ik zojuist heb gehoord is dat zowel Ronaldo als Vieri speelt. Het zal allemaal wel. Wij moeten naar onszelf kijken en een ongelooflijke wil tonen om de finale te halen."

Dat willen de Milanezen evenzeer, hoewel ze in alle toonaarden beweren dat de scudetto (landstitel) voorrang heeft. De 1-0 nederlaag tegen het 'nietige' Feyenoord in het eigen San Siro is klaarblijkelijk nog steeds niet verwerkt, getuige de woorden van Recoba: "Wij winnen in Rotterdam, daar ben ik van overtuigd. Sterkere teams als AEK Athene en Valencia hebben wij ook in hun eigen huis verslagen."

"Ach", lispelde Ronaldo, "slechts door een eigen doelpunt werd Feyenoord in het zadel geholpen." En zijn teammaat Di Biagio: "Voor ons is er nog niets verloren; wij gaan in Rotterdam een feestje vieren."

"Tja", zegt Van Marwijk, "uit alle uitspraken van die spelers blijkt dat zij het gaan halen. Maar dat willen wij ook. Dat iedereen er zo intensief mee bezig is, duidt erop dat het een bijzondere avond zal worden. Het zijn dingen die je als speler en als coach niet snel meer zal meemaken."

Vandaar de run op de kaarten die Inter had teruggestuurd. Binnen een mum van tijd gingen gistermorgen vroeg alle 3000 tickets als warme broodjes over de toonbank. Maar wanneer over enkele uren de Spanjaard Lopez Nieto op de gong slaat, is er voor Feyenoord geen weg terug. Dan zijn er geen hulplijnen meer, mogen er geen zwakke schakels bestaan. Dan is het helpers weg, laatste ronde...

Forza Feyenoord.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.