De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Cisco keert sentiment
   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurzen wisten gisteren te herstellen van de koerstik, die een dag eerder was uitgedeeld. Na de winstwaarschuwing van zwaargewicht IBM waren de bange ogen nu aanvankelijk gericht op Cisco. Analisten wuifden de groeiende angst voor een waarschuwing van dit technologiebedrijf evenwel weg.

De Dow Jones-index sloot 1,7% hoger op 10381,73 punten. Schermenbeurs Nasdaq wist 1,4% te winnen op 1776,08. Cisco had een dag eerder nog een harde koersval gemaakt doordat beleggers vreesden voor tegenvallende verkopen. Gisteren schoten analisten, onder meer van Merrill Lynch, de netwerkleverancier te hulp. Volgens deze zakenbank is een winstwaarschuwing onwaarschijnlijk en zal Cisco voldoen aan de verwachtingen voor het eerste kwartaal. Ook Credit Suisse First Boston en UBS Warburg deden een duit in het zakje. Het aandeel Cisco won 4,9% op $15,55. In het kielzog volgden veel andere techwaarden.

Toch waren er ook nieuwe slachtoffers in deze sector. Zo moest Worldcom ruim 12% inleveren uit (opnieuw) vrees voor slechte kwartaalresultaten. Dow-fonds AT&T zag de koers met bijna 4% wegzakken nadat het concern een reverse splitsing van het aandeel (een voor vijf) had voorgesteld. Ook Oracle (-3,6%) leed pijn. Het fonds had te lijden van negatieve uitspraken door topman Larry Ellison. Die meldde nog niet te kunnen voorzien wanneer de tech-investeringen van bedrijven weer zullen aantrekken. Yahoo, dat nabeurs met cijfers kwam, sloot 0,1% lager.

In de Dow viel verder Disney (+4,3%) op. Het amusementsaandeel kreeg een schouderklopje van Lehman Brothers, dat een positief rapport schreef over het concern. Ook Eastman Kodak (+5,8%) profiteerde van een aanbeveling, ditmaal door analisten van Salomon Smith Barney, die een verbetering van de omzet voorzien. Over analisten gesproken: het onderzoek naar belangenverstrengeling door analisten op Wall Street is uitgebreid tot zeker acht zakenbanken. Daaronder zouden Morgan Stanley (-1,3%) en Goldman Sachs (-0,1%) zijn.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.