De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 11 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Hoofdsponsor om Fortuyn
weg bij programma Mens

   
 

door Martijn Koolhoven AMSTERDAM - Eén van de hoofdsponsors van het RTL 5-televisieprogramma Business Class van makelaar Harry Mens, het beursgenoteerde vastgoedfonds Uni-Invest, heeft zich teruggetrokken vanwege de prominente rol in dit programma voor Pim Fortuyn. Beursfonds Uni-Invest, met een belegd vermogen van ruim 3,5 miljard euro, blijft nog wel adverteren, maar trekt zich als hoofdsponsor terug.

Uni-Invest-topman Richard Homburg is erg duidelijk over zijn beslissing: "Ik vind meneer Fortuyn helemaal niets, een blaaskaak met mooie praatjes, maar die niets waar kan maken. Business Class is één grote Pim Fortuyn Show geworden. Uni-Invest wil niet de sponsor zijn van politieke partijen en politieke kandidaten. Omdat meneer Fortuyn betaald krijgt voor zijn optreden bij Harry Mens, waren wij als sponsor van het programma Fortuyn aan het financieren. Daar pas ik voor."

Ergeren

De Uni-Invest-topman ging zich de afgelopen maanden hoe langer hoe meer ergeren aan het optreden van Fortuyn in het tv-programma. "De mensen hebben geen idee in wat voor goed land wij leven. Iedereen die een beetje nadenkt, ziet hoe goed wij het hier hebben. Zal ik u eens wat zeggen: wij hebben een wereldkampioen van een regering met Paars. In het buitenland wordt Kok als een van de beste regeringsleiders van de westerse wereld gezien. Als je het met voetbal vergelijkt, hebben we in Nederland een Champions League-team. Voor het geld dat de mensen betaald krijgen, zitten in onze regering heel kundige en integere politici, zeker als je dat vergelijkt met het buitenland. Fortuyn doet alleen aan afbraak."

Volgens Homburg blijft Uni-Invest wel bij Harry Mens adverteren omdat de kijkcijfers in de doelgroep (zakenmensen) goed zijn. "We kunnen ook bij de KRO adverteren zonder katholiek te zijn, maar daar gaan we ook geen programma's sponsoren."

Society-makelaar Harry Mens reageert verbaasd. Hij zegt: "Homburg heeft zijn contract voor bill-boarding niet verlengd. Maar de motivatie heeft hij mij er niet bij gegeven. Het is natuurlijk zijn goed recht, maar ik denk dat Homburg een beetje klem zit. Zijn vrouw is lid van de VVD en zit in het bestuur van een VVD-afdeling."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 11 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.