De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  V&L morst punten
   
 

AMSTERDAM - Nadat eerder in de play-offsronde regerend landskampioen Aalsmeer zich had verslikt in het onberekenbare Van der Voort/Quintus, onderging de andere favoriet voor de finale om de landstitel Wealer/V&L hetzelfde lot. De Limburgers wisten de schade echter te beperken tot één verliespunt : 24-24. De derde kandidaat De Groot Groep/E&O had weinig te duchten van het onbeduidende Cuijpers/BFC: 23-35 winst.

Quintus bezondigde zich in de eerste helft aan het maken van veel technische fouten en het missen van opgelegde kansen. Na de 6-11 stand bij rust tapte Quintus vooral verdedigend uit een geheel ander vaatje, hetgeen andermaal keeper Andre Olsthoorn inspireerde tot grootse daden. Bij 19-19 had Quintus de bezoekers achterhaald waarna er om en om scorend een hectische slotfase aanbrak.

De laatste treffer van Delpire werd middels een fraaie vlieger van Rolf Vijverberg teniet gedaan (24-24), waarna Martijn Rietbroek alsnog direct vanuit de middenbal de winnende treffer leek te hebben gescoord. Grote commotie bij iedereen op en om het veld, maar de scheidrechters Daems en Van Roy keurden de treffer af wegens een eerder toegekende tijdstraf aan Quintus. Hierdoor blijft V&L aan de leiding in de kampioenspoule met twaalf punten uit vijf duels, op de voet gevolgd door E&O (12 uit 6) en Aalsmeer (11 uit 5).

Bij de vrouwen gaat de bekerfinale op 27 april zoals verwacht tussen de ploegen die ook de finale om het landskampioenschap betwisten: Hellas en Zeeman Vastgoed/SEW. Hellas versloeg in een plichtmatig bekerduel het kansloze NEA met 26-17. SEW wilde tegen Quintus de nare bijsmaak van de ruime nederlaag in de eerste finalewedstrijd tegen Hellas van afgelopen zaterdag wegspoelen, hetgeen resulteerde in een 18-26 zege.

Het is de vier Nederlandse speelsters Saskia Mulder, Olga Assink, Elly-An de Boer en Monique Feijen - Natasja Burgers is reeds lange tijd geblesseerd - niet gelukt zich met hun Deens werkgever GOG Gudme te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. Na de eerste sensationele winst in Ikast (27-28) leek een stunt in de maak, maar afgelopen zondag ging de thuiswedstrijd nipt verloren (22-23). In de derde en beslissende wedstrijd was GOG, dat de contracten met Mulder, Assink en Feijen met een jaar verlengd heeft, volstrekt kansloos : 29-20.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.