De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  PSV vol vertrouwen
richting ArenA

   
 

EINDHOVEN - PSV kan vanavond in de halve finale om de Amstel Cup tegen Ajax niet beschikken over middenvelder Theo Lucius. Na de middagtraining blies trainer Erik Gerets in overleg met clubarts Cees-Rein van den Hoogenband gisteren het laatste wolkje hoop weg. "Theo is maandag behoorlijk door zijn enkel gegaan. Voor het herstel staat normaal gesproken vijf dagen, dus is het niet zo gek dat hij er nog hinder van had. Ajax komt te vroeg", legde Gerets uit.

Volgens de oefenmeester is routinier Jan Heintze wel inzetbaar. "Er zit nog wat speling in zijn knie, maar hij is er klaar voor." Ook Johann Vogel maakt weer deel uit van de selectie, hoewel hij een conditionele achterstand heeft. Om die reden weet Gerets nog niet wat hij met zijn Zwitserse controleur zal gaan doen: in de basis beginnen en zien wanneer het licht dooft of hem gebruiken als invaller zodra er een voorsprong verdedigd moet worden.

PSV vertrekt vandaag vol zelfvertrouwen naar de hoofdstad, waar de mythe in de ArenA - zeven duels gewonnen, één gelijk - ook dit seizoen weer mooier werd. Eind november zegevierde PSV afgetekend met 3-1. Sinds januari 1995 (1-0) verloor de regerend kampioen sowieso geen wedstrijd meer in de competitie, uit én thuis. Alleen in de bekerfinale van 1998 (Rotterdam) was Ajax veel te sterk (5-0). Verder veroverde PSV twee keer ten koste van de thuisclub de Johan Cruyff Schaal op Amsterdamse bodem (0-3 in '97 en 0-2 in '98).

Gerets heeft geen flauw idee hoe die onschendbaarheid tot stand is gekomen. "Onverklaarbaar. Wel is het een feit dat onze organisatie de laatste jaren tegen Ajax altijd goed is, de vorm van de dag ook en we bovendien eenvoudig de vrije mensen weten te vinden. Die combinatie van factoren is steevast de basis voor het succes geweest."

Als Ajax in de eredivisie verder geen fout meer maakt, is de Amstel Cup voor PSV de enige prijs die nog te winnen is. Met de eindstrijd van vorig jaar op het netvlies zal Gerets niet meer zo snel roepen dat het een troostprijs is. "We willen die beker nu wel eens een keer winnen. Ondanks de nederlaag tegen FC Twente was het een fantastische middag. Die ambiance zal dit jaar niet minder zijn met FC Utrecht als finalist."

Het contrast met vorig seizoen is groot, weet Gerets. "Toen zaten we al in een zetel." Op dit moment is PSV nog altijd bezig de desastreuze start weg te poetsen. Daar kon zelfs de ongeslagen status in alle topwedstrijden niets aan veranderen.

Gerets nogmaals: "Op een zeker moment waren we terug te vinden op de dertiende plaats. Die grote achterstand hebben we bijna weggewerkt. Winst op Ajax zou een bevestiging zijn van datgene waar PSV de laatste twee maanden mee bezig is. Deze groep heeft behoefte aan een langere periode waarin goed wordt gepresteerd; waarin ook moeilijke wedstrijden tot een goed einde worden gebracht. Het duel in Den Bosch is wat dat betreft een goed voorbeeld. Vijf maanden terug zouden we daar zeker verloren hebben."

Bij Ajax ontbreekt naast het bekende rijtje Wamberto vanwege een schorsing. PSV mist, behalve de al genoemde Lucius, de buitenspelers Georgi Gakhokidze (kuit) en Marquinho. De kleine Braziliaan liep maandag tegen het tweede elftal van NEC een knieblessure op. Hij werd in het gips gezet en is enkele weken uitgeschakeld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.