De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nina Brink woedend op FNV
   
 

AMSTERDAM - Voormalig topvrouw van World Online, Nina Brink, is woedend over het tv-spotje van FNV Bondgenoten. Dit meldt de FNV. In het gewraakte spotje figureert een vrouw die over de tong gaat bij twee heren in een sociëteit. "Hee, daar heb je Nina, oh nee, het is Annelies", waarop de ander zegt: Die it-heks!". Volgens de vakcentrale vindt Brink dat haar naam wordt misbruikt.

"Brink heeft gisteren op hoge poten de secretaresse van voorzitter Lodewijk de Waal van FNV opgebeld en gedreigd met een rechtszaak als zij niet diezelfde dag zou worden terug gebeld door De Waal", zegt een woordvoerder van de vakcentrale. "Maar de voorzitter was niet aanwezig, waarna Brink een gesprek eiste met de voorzitter van FNV Bondgenoten, Hans de Vries. Helaas kreeg ze weer nul op het rekest, omdat De Vries afwezig was wegens persoonlijke omstandigheden."

FNV Bondgenoten snapt niet waar Brink zich zo druk over maakt. "Ons spotje is overduidelijk een parodie. We maken onze eigen bond er zelfs belachelijk in. Eén van de heren maakt de bond uit voor 'gespuis'", zegt een woordvoerder van FNV Bondgenoten. "Het spotje is zeker niet bedoeld haar belachelijk te maken of schade te berokkenen en we zijn van mening dat dat ook niet is gebeurd. We wilden een type neerzetten dat een kruising moest zijn tussen Nina Brink, Sylvia Tóth en Annemarie Jorritsma en dat werd Annelies. Dat Brink zo reageert, is overtrokken en onnodig."

Brink ontkent dat ze de FNV heeft gebeld. Volgens haar heeft iemand zich voor haar uitgegeven om heibel te schoppen. "Het lijkt door de FNV in scène te zijn gezet om de reclamecampagne meer publiciteit te geven", zegt ook een woordvoerder van Brink. Maar de FNV denkt er heel anders over. "Ze liegt gewoon", zegt een woordvoerder. "Ze maakte me uit voor 'een vreselijk mens'. Ze had van vrienden over het spotje gehoord en ik vroeg haar of ze het zelf al had gezien. Maar dat was niet het geval. Als ze daar nou eens mee begint."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.