De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Zó gezond is vis...
   
 

BOSTON - Dat vis eten gezond is, mag als bekend worden verondersteld. Maar als 22.000 artsen en niet minder dan 80.000 verpleegsters in de Verenigde Staten dat zeggen, wordt het misschien tijd om te luisteren.

Uit twee recente studies, gebaseerd op jarenlang volgen van de twee groepen medici en paramedici, blijkt dat enkele malen per week vis eten de kans op plotselinge dood door een hartaanval met liefst 81 procent vermindert. De onderzoekers beweren dat hun bevindingen wel degelijk van belang zijn, omdat ongeveer de helft van de mensen die aan plotselinge hartstilstand overlijden, geen voorgeschiedenis van hartproblemen had.

De artsen in het onderzoek aten 1 tot 4 maal vis per week, maar tweemaal, en in kleine hoeveelheden, is al heilzaam. Wat ook werkt, volgens een onderzoekster, dr. Christine Albert, is regelmatig gebruik van capsules visolie. Onderzocht wordt of toediening van zulke capsules baat geeft bij mensen die pacemakers gebruiken.

(Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.