De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Femke: Moordenaar
is mijn vader

   
 

door Joan van den Dungen DEN DUNGEN - De lichamelijk gehandicapte dochter Femke van de vorig jaar vermoorde neurologe Ingrid H.-van Gantvoort uit Den Dungen blijkt de belangrijkste getuige in de strafzaak tegen haar vader. Dit bleek gisteravond tijdens een bijzondere zitting op de plaats van het misdrijf, waar de rechtbank Den Bosch de gruwelmoord op de 54-jarige arts reconstrueerde in de woonboerderij aan de Spurkstraat in Den Dungen (Br.).

De arts werd op 29 juli vorig jaar doodgeschoten. Ook haar toen 17-jarige lichamelijk gehandicapte dochter Femke werd door twee kogels getroffen, waarvan één in haar hoofd. De dader liet haar voor dood achter, maar het meisje overleefde de moordaanslag ternauwernood. Zij lag wekenlang in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Een dag na de moord werd Ingrids echtgenoot, Adriaan H. (56), in de haven van Drimmelen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. De man, die in zijn boot met enkele vrienden op weg naar Zeeland onderweg met motorpech strandde, zit sindsdien vast.

'Niet schieten'

Femke bezocht gisteravond voor het eerst de plaats van het misdrijf. Zij heeft belastende verklaringen tegen haar vader afgelegd. Het meisje lag in bed tijdens de moord. "Ik werd wakker van een grote klap en ruzie boven", verklaarde een zeer geemotioneerde Femke. "Het ging over geld. Daar hadden mijn ouders altijd ruzie over. Ik herkende de stemmen van mijn moeder en vader, heel duidelijk. Toen hoorde ik kort na een harde klap een schot, rond half een. Daarna ben ik de kamer uitgegaan."

Femke: "Ik riep 'mam, mam', maar ik hoorde niks. Toen kwam er een man met een grote snor van de trap af. Hij droeg een grijze regenjas, net als mijn vader, en een paarse zonnebril. Het was donker. Ik kon hem niet goed herkennen. Hij had een pistool en richtte op mij. Ik riep nog: 'Niet schieten, niet schieten!' Hij schoot direct, twee keer, met een tussenpoos van een paar seconden. Ik viel uit mijn rolstoel, er was overal bloed. Toen ben ik naar mijn kamer gekropen en op de grond in slaap gevallen."

Eén kogel blijkt nog steeds in haar hoofd te zitten.

Vrienden van de familie verklaarden eerder dat het echtpaar al langere tijd huwelijksproblemen had. Volgens hen wilde Ingrid scheiden, maar durfde zij dat niet omdat zij bang was van haar echtgenoot. Adriaan H. sliep al jarenlang in een aparte ruimte achter de luxe woonboerderij, waar hij ook zijn vriendin af en toe ontving.

De strafzaak tegen Adriaan H. wordt eind deze maand voortgezet.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.