De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 5 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  New York licht hoger
   
 

NEW YORK - Krachtige woorden van president George W. Bush zorgden gisteren aanvankelijk voor flink hogere koersen op de Amerikaanse effectenbeurzen. Het zenden van minister Colin Powell (Buitenlandse Zaken) naar het Midden-Oosten nam de angst onder handelaren voor een hoogoplopend conflict in de regio enigszins weg. Door de opluchting kon technologiebeurs Nasdaq door de grens van 1800 punten breken. In de laatste uren van de handel moest de geboekte winst echter weer voor een deel worden prijsgegeven.

De Dow Jones Industrials Index sloot uiteindelijk 37,58 punten hoger (oftewel 0,4%) op 10.235,87. De Nasdaq eindigde met een winst van 5,40 punten (0,3%) op 1789,70.

Op Wall Street ontstond gisteren bezorgdheid of het niet langer dan verwacht gaat duren voordat de Amerikaanse economie herstelt. In de VS is het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de afgelopen week namelijk fors gestegen. De arbeidsbureaus moesten 64.000 mensen meer inschrijven dan in de voorafgaande week. Toen bleef het aantal aanvragen onder de 400.000. Het gaat om de grootste toename in vier maanden tijd.

Ook de Amerikaanse farmaciegigant Bristol-Myers bracht de beurshandelaren aan het schrikken door een winstwaarschuwing af te geven. Voor heel 2002 verwacht het concern een winstdaling van 25 à 30% ten opzichte van vorig jaar. De winst per aandeel over het eerste kwartaal komt uit op 44 à 47 dollarcent. Analisten waren uitgegaan van 56 dollarcent. Bristol-Myers sloot $5,55 lager op $32,15. Ook concurrent Merck moest $1,49 prijsgeven op $55,80.

Microsoft won $0,12 op $56,45. Het grootste softwareconcern ter wereld neemt in mei afscheid van directielid Rick Belluzzo. De 48-jarige Belluzzo is na Steve Ballmer en Bill Gates de belangrijkste man van Microsoft. Hij is verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken.

Positief nieuws was er van Dell. De computergigant liet weten dat de omzet in het eerste kwartaal hoger zal uitkomen dan verwacht. Dell noteerde $0,56 in de plus op $26,75.

Ook Intel klom met $0,72 naar $30,59. Prudential Securities herhaalde zijn koopadvies voor de chipgigant.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 5 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.