De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 5 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Textielgroep Twenthe
nog even op de beurs

Van onze verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De beursnotering van Textielgroep Twenthe wordt gehandhaafd tot 1 juli van dit jaar. Een aantal aandeelhouders had daar om verzocht. Eerder was het de bedoeling de notering vandaag te beëindigen in verband met het faillissement van het bedrijf.

Vermoedelijk rekenen aandeelhouders erop dat een claim van grootaandeelhouder United Fabrics (UF) nog iets oplevert. UF, dat ruim 80% van de aandelen in handen heeft, zegt minstens €56 miljoen tegoed te hebben van Koninklijke Ten Cate. Dat textiel- en kunststoffenconcern zou kennis en geld inbrengen als partner, maar heeft dat volgens UF verzuimd. Als de beursnotering gehandhaafd blijft, is de schade beter te berekenen indien de rechter UF in het gelijk stelt.

De formele reden van het voorlopig aanhouden van de beursnotering luidt echter anders. "Er is ingestemd met de verlenging van de notering omdat het bedrijf wel heel erg snel failliet ging", aldus een woordvoerder van de Amsterdamse beurs.

Op 12 maart kwam Textielgroep Twenthe op het strafbankje van de beurs terecht vanwege uitstel van betaling. Vorige week ging het bedrijf failliet en constateerde de curator dat er in redelijkheid geen uitkering op de aandelen meer valt te verwachten. "Normaal gesproken zit er tussen die twee momenten veel meer tijd", aldus de beurswoordvoerder. "En dus hebben aandeelhouders meer tijd om nog te handelen. Die mogelijkheid wilden we ze nu ook geven."

Gisteren werd eveneens bekend dat Textielgroep Twenthe-dochter Wisselink in het Achterhoekse Aalten is overgenomen door het Duitse Setex. Van de in totaal 80 werknemers kunnen er circa 25 weer aan de slag bij de nieuwe onderneming. Het faillissement van Wisselink leidde het bankroet in van het moederbedrijf. Curator Van der Hel is nog op zoek naar overnamekandidaten voor de overige bedrijfsonderdelen, waar in totaal zo'n 250 mensen werken. Eerder al werd Summerset in het Twentse Weerselo overgenomen door Van Heek-Ten Cate. Hier blijft de werkgelegenheid voor 16 van de 23 medewerkers behouden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 5 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.