De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Yngling-klasse
springlevend

   
 

AMSTERDAM - Door de stormachtige wind werden gisteren voor het merendeel de wedstrijden van de Prinses Sofia Trophy in de baai van Mallorca afgelast. In de races in de Europe- en de Yngling-klasse, die wel doorgang vonden, ging het de Nederlandse zeilers echter letterlijk voor de wind.

In de nieuwe olympische Yngling, een kielboot voor een team van drie vrouwen, wordt door een van de Nederlandse teams zelfs opvallend goed gepresteerd. Annelies Thies, Petronella de Jong en Anemieke Bes behaalden gisteren ondanks problemen met hun spinnaker in de twee gezeilde races twee keer een tweede plaats en bezetten daarmee in het tussenklassement eveneens de tweede plaats.

Het drietal barst van de aspiraties en durft ook gewoon bij voorbaat te stellen dat het niet alleen hun ambitie is om naar de Spelen te gaan, maar dat ze daar dan ook een medaille willen winnen. Twee van de vrouwen, Thies en De Jong, hebben om deze doelstelling te verwezenlijken inmiddels hun baan opgezegd en nieuweling Bes probeert haar zeilcarrière te combineren met haar studie. "We moeten als team nog heel erg groeien maar we zijn heel goed op weg, hoewel we door dit resultaat zelf ook wel stiekem verrast zijn", aldus Bes, die de Europe verruilde voor het teamwork in de Yngling.

In de Europe-klasse blijft Carolijn Brouwer met een tweede plaats in de wedstrijd van gisteren boven verwachting goed presteren en steeg een plekje in het tussenklassement naar de derde positie.

Mallorca. Prinses Sofia Trofee Vrouwen Europe, na 6 races: 1. Multala (Fin) 7, 2. Livbjerg (Den) 10, 3. Brouwer (Ned) 13.

Yngling, na 8 races: 1. Azon/Cuadras/Garcia (Spa) 27, 2. Thies/Bes/De Jong (Ned) 28, 3. Wagner/Hoell/Lochbrunner (Dui) 35.

Mannen 49-er, na 7 races: 1. Lopez-Vazquez/De La Plaza (Spa) 12, 2. Martinez/Fernandez (Spa) 17, 3. Persson/Iversen (Den) 25, 6. Lantermans/Nieuwenhuis 37.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.