De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Utrecht mikt
op kortste weg

Van onze speciale verslaggever

   
 

UTRECHT - Er zijn meerdere wegen die naar Europa leiden, maar voor FC Utrecht is het klip en klaar dat het bekertoernooi de perfecte aansluiting is. Winst in de halve finale op Ajax 2 geeft de ploeg van trainer Frans Adelaar de kans om ongeacht de uitslag van de bekerfinale een vervolg te geven aan het Europese avontuur van dit seizoen. Tenminste als de andere finalist (Ajax of PSV) zich plaatst voor de Champions League. Zover kijkt FC Utrecht echter nog niet, daarvoor heeft de tegenstander van vanavond te veel respect opgebouwd met de uitschakeling van onder meer De Graafschap en FC Twente.

"Ajax 2 is een voetballend sterke ploeg. Momenteel misschien zelfs wel sterker dan wij, omdat wij in een wat mindere fase zitten", luidt de verrassende mening van Belgisch international Stefaan Tanghe, die daaraan toevoegt, "Toch moeten wij de klus kunnen klaren met onze kwaliteiten: onze collectiviteit, onze fysieke kracht en het veroveren van de tweede bal. Het is zaak voor ons die jonge mannen niet te laten voetballen; wij moeten proberen hen af te bluffen."

Landgenoot Stijn Vreven is wat minder onder de indruk van de tegenstander. "Met alle respect voor die jongens, maar het blijft toch grotendeels een tweede elftal. Het is een wedstrijd die wij niet mogen verliezen. Alles mag er gebeuren, maar één ding moet er gebeuren: winnen. Het zou een blamage en een van de grootste ontgoochelingen van mijn carrière zijn als wij de finale niet haalden. Wij zijn nu zo dicht bij alle mooie dingen. Het was een eeuwigheid geleden dat wij nog eens Europees speelden, maar het is ook een eeuwigheid geleden dat FC Utrecht nog in de bekerfinale stond."

Trainer Frans Adelaar weet dat maar al te goed, want hij stond in 1986 tegen Helmond Sport aan de basis van de winnende treffer van John van Loen in de laatste minuut. "Daar heb ik het niet over gehad, dit is de halve finale. Voor de finale ga ik het er ook niet over hebben, want het was toen een heel andere tijd", aldus Adelaar, die alleen de geschorste Karim Touzani moet missen.

FC Utrecht trainde gisteren overigens pas om drie uur 's middags, omdat de belangrijke pion Tanghe terug moest keren van een interland met België in Griekenland. "Pas om vijf uur 's nachts lag ik in het hotel in Brussel in bed, waarna ik de volgende ochtend om tien uur ben vertrokken naar Utrecht", aldus Tanghe.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.