De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Erik Dekker wint eerste
wedstrijd in...zwembad

Van onze speciale verslaggever

   
 

AMERSFOORT - Erik Dekker heeft zijn doelstellingen in de revalidatie moeten bijstellen. Waar hij direct na zijn wrede val in Milaan-Sanremo hoopte in de Giro d'Italia in Groningen op 11 mei zijn rentree in het peloton te kunnen maken, richt hij zich momenteel meer op de Tour de France. "Ik weet niet of ik conditioneel in orde kan zijn voor de Tour. Lukt het niet dan gebruik ik de Ronde van Frankrijk als voorbereiding op het najaar", verklaarde hij gisteren realistisch.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Erik Dekker revalideert in het zwembad van het Eemland ziekenhuis in Amersfoort. De onfortuinlijke renner viel in de klassieker Milaan-San Remo en brak daarbij zijn dijbeen. (Foto: ANP)
Nadat hij dinsdag al voorzichtig in het zwembad bewoog, maakte 's werelds beste wielrenner gisteren reeds zijn eerste pasjes met krukken. Toch zal de Rabo-kopman nog een kleine week in het Eemland-ziekenhuis in Amersfoort moeten blijven. Orthopedisch chirurg Luuk de Vries die Dekker zondagavond aan zijn dijbeenbreuk opereerde, gaf aan dat het zeker vier à vijf weken duurt voordat zijn patiënt weer daadwerkelijk op de fiets kan rijden, terwijl het hele herstel zeker twee maanden in beslag neemt.

"Twee jaar geleden brak ik in Parijs-Nice mijn elleboog", keek Dekker terug. "Dat jaar reed ik de Giro ter voorbereiding op de Tour. Dat verliep ideaal. Ik won immers drie etappes in Frankrijk. Stilletjes had ik gehoopt deze weg weer te kunnen nemen. Maar met deze blessure is dat onmogelijk. Een been is geen elleboog."

Chirurg De Vries heeft zondag een implantaat van titanium in het bot ingebracht, een pin die in principe niet meer verwijderd zal worden. "De eerste week kunnen we de revalidatie niet forceren", verklaarde De Vries. "Nu hebben we te maken met een natuurlijk genezingsproces. De tweede week zal Erik steeds meer mogen bewegen, daarna kan hij waarschijnlijk reeds op de hometrainer."

Dekker vindt het een geruststelling dat hij nog geen wedstrijd in zijn vizier heeft voor een eventuele rentree. "Ik wil geen tijdsdruk, geen stress. Mijn eerste wedstrijd is hier in het zwembad, daarna het lopen met krukken, dan de hometrainer en over een paar weken misschien weer eens zweten."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.