De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Voorman De Vries Robbé
betaalt lening uit eigen zak

   
 

AMSTERDAM - De nieuwe directeur van De Vries Robbé Groep (DVRG) is zelf financier van een miljoenenlening aan het beursfonds. Dit blijkt uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De lening van €6 miljoen is essentieel om het lege fonds op de been te houden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (400x295, 26kb)
.
DVRG maakte gisteren bekend dat een converteerbare lening is geplaatst bij de Delflandse Voorschotbank. De lening heeft een looptijd van drie jaar en kent een rentevergoeding van 5,5%. DVRG moet daardoor jaarlijks €330.000 aan rente betalen aan de bank.

De Delflandse Voorschotbank blijkt een volle dochteronderneming van het bedrijf G-Trade. Beide bedrijven zijn op hetzelfde adres in Schiedam gevestigd. Enig aandeelhouder van G-Trade is George Tóth. Deze ondernemer is sinds vorig jaar grootaandeelhouder van DVRG en sinds kort enig directeur bij het beursfonds. De Delflandse Voorschotbank komt niet voor in de registers van De Nederlandsche Bank en de Stichting Toezicht Effectenverkeer .

Volgens Tóth is voor de huidige financieringsroute gekozen omdat geen van de banken de financiering op zich wilde nemen en het voor aandeelhouders "toch een beetje spannend" was om de redding van het beursfonds te financieren. Daarmee wijkt de directeur af van zijn eerder gekozen strategie. Op de jaarvergadering van DVRG, vorige week, had hij de aandeelhouders, tot ongenoegen van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), nog voor het blok gezet: of er komt een door de aandeelhouders gefinancierde converteerbare lening van €6 miljoen om de vermogenspositie van DVRG te versterken, of de onderneming gaat failliet. Tóth zei destijds van aandeelhouders toezeggingen binnen te hebben voor een bedrag van €2 miljoen. Nu stapt hij dus via een omweg zelf voor de volle honderd procent in de lening.

Omdat het beursfonds geen vermogensbestanddelen heeft, zegt Tóth als privé-persoon borg te staan voor de lening van zijn eigen bedrijf. "Als je als ondernemer vertrouwen hebt in een bedrijf, moet je daar garant voor gaan staan. En ik geloof in deze onderneming. In het derde kwartaal zal de bedrijfsvoering winstgevend zijn."

DVRG gaat de opbrengst van de lening gebruiken om de kortlopende schulden terug te brengen en strategisch vastgoed aan te kopen. Het eigen vermogen van de onderneming klimt na conversie tot boven de €5 miljoen, waardoor het beursfonds van het strafbankje mag.

Door deze conversie zal ook het aandelenkapitaal fors groeien: met zes miljoen stukken. Daarmee krijgt de huidig directeur via zijn dochteronderneming de meerderheid van DVRG in bezit.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.