De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow Jones laat winst glippen
   
 

NEW YORK - Positief nieuws over de Amerikaanse economie bezorgde Wall Street gisteren een licht hogere opening. De Dow Jones Industrials Index wist in de eerste uren een winst van ruim 75 punten neer te zetten. Later op de dag moest de 'moeder aller beursindices' echter terug door winstnemingen en doordat zakenbank Merrill Lynch het beleggingsadvies voor een aantal financiële waarden verlaagde.

De Dow sloot uiteindelijk 22,97 punten (oftewel 0,2%) lager op 10.403,94. Technologiebeurs Nasdaq liet daarentegen een winst van 18,61 punten (1,0%) aantekenen op 1845,36.

Walter Hewlett voegde gisteren een nieuw hoofdstuk toe aan de soap rond de fusiepoging tussen Hewlett-Packard en Compaq. De zoon van de oprichter van Hewlett-Packard stapte naar de rechter. Daarmee probeert hij de fusie, die een omvang heeft van $21 miljard, te voorkomen. Volgens Hewlett zijn aandeelhouders, waaronder Deutsche Bank, op oneigenlijke gronden overgehaald om in te stemmen met het samengaan van beide bedrijven.Hoewel de uitslag van de stemming pas over enkele weken bekend wordt, heeft bestuursvoorzitter Carly Fiorina van Hewlett-Packard reeds victorie gekraaid. Het aandeel Hewlett-Packard sloot $0,17 hoger op $17,94, terwijl Compaq $0,15 inleverde op $10,45.

Juniper Networks gaf gisteren een omzetwaarschuwing af voor het eerste kwartaal. De netwerkleverancier heeft last van telecombedrijven die de hand op de knip houden. Beleggers hadden echter al rekening gehouden met een negatief bericht, en zetten het aandeel Juniper $0,70 hoger op $12,62. Dat gebeurde bij een omzet van maar liefst 40 miljoen stukken.

US Airways (+$0,08 op $6,45) liet weten het eerste kwartaal een fors verlies te zullen lijden. In het vierde kwartaal van vorig jaar leed de luchtvaartmaatschappij een nettoverlies van $1 miljard.

Gisteren zakten de omzetten in de laatste uren van de handel terug. Veel handelaren maakten zich blijkbaar op voor het lange paasweekeinde. Wall Street blijft vandaag dicht. Op paasmaandag gaan de Amerikaanse effectenbeurzen weer van start.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.