De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Ziekenhuisanalist verdween vorig jaar na blind date

Van onze correspondent

   
 

DRONTEN/ APELDOORN - In een bosperceel bij Dronten is gistermiddag hoogstwaarschijnlijk het stoffelijk overschot van de 37-jarige Pim Overzier uit Apeldoorn gevonden. De vrijgezel werd sinds 4 december vorig jaar vermist nadat hij een blind date had met een onbekende vrouw. Sindsdien is er van de man geen levensteken meer vernomen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 34kb)
In het Abbertbos bij Dronten is gistermiddag hoogstwaarschijnlijk het lijk van de 37-jarige Pim Overzier aangetroffen. (Foto: Friedlander)
Sectie moet uitwijzen of het werkelijk om de vermiste Apeldoorner gaat. Volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde gaat "het bijna zeker" om de verdwenen ziekenhuisanalist die werkzaam was op het laboratorium in streekziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

Een team van specialisten hield gistermiddag in het Abbertbos bij Dronten een grootscheepse zoekactie, nadat een politiehond van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) woensdag een spoor had gevonden.

Afgelopen maandag kwam er naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Verzocht een waardevolle tip binnen dat er in de Flevopolder een jas en persoonlijke spullen van Overzier waren gevonden.

Het is niet duidelijk of Overzier op de vindplaats is vermoord of dat hij op een andere locatie om het leven is gebracht.

In de verdwijningzaak van de Apeldoorner werd in januari een 57-jarige inwoner uit Bennekom aangehouden die verdacht wordt van ontvoering en moord van Overzier. De hechtenis van de vermoedelijke dader is tot twee keer toe door de rechter-commissaris in Zutphen verlengd.

Eerder maakte de politie bekend dat er in de auto van de verdachte, een donkerblauwe Volvo V40, bloedsporen van Overzier waren aangetroffen. Ook bleek er een rood kleed, dat normaliter in de auto van de verdachte Bennekommer lag, te zijn verdwenen. Mogelijk is het lijk van Overzier in het kleed gewikkeld en in de auto van de verdachte naar de bossen in Dronten vervoerd.

De Bennekommer heeft nog geen bekentenis afgelegd.

Inmiddels is gebleken dat op 3 december, de dag voor de mysterieuze vermissing,

's avonds gedurende enige tijd vanuit een telefooncel in Ede naar de flatwoning van Overzier is gebeld. Een dag later, vlak voor de fatale afspraak met de onbekende vrouw, werd er met het slachtoffer opnieuw vanuit een telefooncel in Apeldoorn contact opgenomen. Onduidelijk is of Overzier een afspraak had met de vrouw.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.