De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Zwolle wil de lachende derde zijn
   
 

ZWOLLE - Het voorland van FC Zwolle oogt gunstig. Nadat FC Zwolle afgelopen weekeinde langszij kwam bij koploper Excelsior biedt de komende speelronde alle kansen om meteen ook weer afstand te nemen van de Rotterdammers. Excelsior mag komende vrijdag op bezoek bij nummer drie RBC Roosendaal, terwijl de opdracht van FC Zwolle een dag later (uit tegen BV Veendam) op het eerste gezicht beduidend eenvoudiger is.

"Maar wij lopen hier nu echt niet met een feestmuts op en een toeter in de mond", bezweert aanvaller Arjan Bosschaart, die afgelopen vrijdag tegen RBC twee keer scoorde. "We moeten gewoon reëel blijven. In deze fase is elke wedstrijd lastig."

Ook al draait FC Zwolle al zes jaar mee in de top van de Gouden Gids Divisie toch is de huidige topklassering een ongekende luxepositie. "Het is voor het eerst dat we zes speelronden voor het einde van de competitie nog meedoen om het kampioenschap", weet Bosschaart, al sinds 1996 bij de club. "Zelfs twee jaar geleden toen we op de tweede plaats eindigden, was NAC in deze fase al vrijwel niet meer te achterhalen."

De grootste teleurstelling van dat jaar was echter het mislopen van promotie via de nacompetitie. "De groep heeft toen wel een deuk opgelopen. Maar die jongens weten inmiddels wél wat de valkuilen zijn", weet de dit seizoen aangetreden trainer Paul Krabbe, die dit jaar in ieder geval weer nacompetitie gaat spelen met zijn ploeg.

"We hebben een heel ervaren ploeg, die niet zo gauw in paniek raakt als het een keer slecht gaat", vindt ook Bosschaart. "Kijk, Excelsior speelt dramatisch tegen Haarlem en verliest meteen daarna ook weer van ADO Den Haag. Dat zal ons niet gauw gebeuren. Toch is het niet zo dat het elftal dat afgelopen vrijdag van RBC won al jaren met elkaar speelt", relativeert Krabbe. "Het is een mix van de ploeg die de afgelopen vijf jaar de nacompetitie haalde en nieuwe jongens."

Een van die relatieve nieuwelingen is Dominggus Lim-Duan, die zich sinds zijn debuut vorig seizoen is blijven ontwikkelen. Dit jaar scoorde de international van Oranje onder 19 al acht maal, terwijl hij tegen RBC de assist leverde voor de belangrijke 2-0.

"Aan het begin van het seizoen was ik nog geen basisspeler, maar daarna heb ik mijn kans gepakt. Ik speel als linksbuiten, rechtsbuiten en achter de spitsen, mijn favoriete positie. Tegen RBC stond ik daar voor het eerst en dat ging wel goed", aldus de 18-jarige Zwollenaar, die momenteel met zijn club in gesprek is over het openbreken en verlengen van zijn tot 2005 doorlopende contract.

Krabbe is te spreken over de kleine aanvaller. "Inmiddels is hij geen duwer meer van het team, maar een trekker. Dominggus moet echter wel aan zichzelf blijven werken, vooral op fysiek en conditioneel vlak. Dit seizoen is het nog enkele malen voorgekomen, dat hij een wedstrijd door kramp niet heeft kunnen uitspelen", aldus de trainer, die momenteel te kampen heeft met flink wat blessureleed en schorsingen.

"Tegen RBC hadden we tien afwezigen. Op de bank zaten vier amateurs, jongens uit het tweede elftal en jongens uit de jeugd", aldus Lim-Duan. "Onze kracht is momenteel dat we door alle tegenslag echt voor elkaar willen werken." Een mening die wordt gedeeld door Bosschaart. "Wij zijn sterk als collectief, Excelsior en RBC schat ik kwalitatief hoger in. Komende speelronde zal echter een van de twee of misschien wel allebei punten kosten. Wij moeten zorgen dat we Veendam verslaan en de derde hond zijn die er met het bot vandoor gaat."

ADO Den Haag heeft met de jeugdige verdediger Marlon Kruijs overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar. De contracten met Maarten Bak, Robbert van Wijk, Jasper van Dijk en Emiel van Eijkeren verlengt ADO niet. Inmiddels heeft ADO zich gemeld voor Arjan van der Laan, die transfervrij mag vertrekken bij FC Twente. De nummer vier van de Gouden Gids Divisie is ook geïnteresseerd in John den Dunnen van FC Zwolle.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.