De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Zus van Fortuyn
uit huis gezet


Ruzie met huisbaas escaleert

   
 

AMSTERDAM - De zus van Pim Fortuyn en haar partner Joep Steenwinkel moeten voor volgende week maandag hun woning aan de Kampersingel in Haarlem uit. Aanleiding is een rechterlijke uitspraak in een langslepende ruzie die het stel heeft met de huiseigenaar, bovenbuurman én kersvers raadslid van Leefbaar Haarlem, M. Bij de Vaate.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Eefke Fortuyn en haar partner Joep Steenwinkel moeten op last van de rechter hun woning in Haarlem verlaten.
Eefke Fortuyn (53) en haar partner Joep Steenwinkel (63) zeggen al jaren op voet van oorlog met hun bovenbuurman te leven. Wat begon als een conflict over de jaarlijkse huurverhoging, is in de loop der tijd geëscaleerd in een ruzie waarbij over en weer aangifte is gedaan. De jongste aangifte dateert van dit weekeinde. Bij Steenwinkel hangt een poster met de tekst 'Welk raadslid heeft de zus van Pim Fortuyn in elkaar geslagen' voor het raam. Leefbaar Haarlem-raadslid Bij de Vaate voelt zich door de tekst aangesproken en heeft opnieuw bij de politie aangifte gedaan.

Steenwinkel zegt dat de problemen begonnen toen Bij De Vaate na de dood van diens vader in het pand trok. "Het eerste conflict speelde zes jaar geleden over de jaarlijkse huurverhoging. Die weigerden we te betalen, omdat er sprake was van achterstallig onderhoud", aldus Joep Steenwinkel. Toen dit conflict de wereld uit was, deed Eefke Fortuyn op 29 mei 1998 aangifte van mishandeling door Bij de Vaate. De mishandeling bestond er volgens de aangifte uit dat Bij de Vaate Fortuyn enkele malen met een voorwerp tegen het lichaam heeft geslagen.

De officier van justitie in Haarlem zag geen reden voor vervolging van Bij de Vaate, maar legde Bij de Vaate wel een proeftijd van twee jaar op waarin hij zich niet mocht schuldig maken aan enig strafbaar feit. Fortuyn vocht de rechterlijke beslissing aan en stapte naar het gerechtshof in Amsterdam. Ook het hof zag geen reden voor strafvervolging, omdat Fortuyn geen blijvend letsel had opgelopen.

In de loop der jaren is door Steenwinkel aangifte gedaan van stalking, bedreiging en geluidsoverlast. "Er zijn over en weer woorden gevallen. Bij de Vaate heeft tot drie keer toe mijn vrouw lastig gevallen. Daar heb ik aangifte van gedaan, maar er is nooit wat mee gebeurd. Het conflict kwam bij de kantonrechter terecht, omdat Bij de Vaate me uit de woning wil hebben. Als de benedenwoning leeg is levert hem dat zo zeven tot acht ton op."

M. Bij de Vaate laat via zijn advocaat én fractievoorzitter van Leefbaar Haarlem mr. Jan Pieter van Vulpen weten geen behoefte te hebben aan publiciteit. "Er liggen drie rechterlijke vonnissen, die alle drie vernietigend zijn voorSteenwinkel. Een rechter zet niet iemand snel uit zijn huis. Steenwinkel heeft het recht in eigen hand genomen en mijn cliënt onder meer bedreigd en geslagen. Dat wordt in dit land niet getolereerd", laat advocaat Van Vulpen in een reactie weten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.