De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Showbizz verheft Van der Meyden op afscheid zelf tot ster
Hommage aan Henk
   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Stralend middelpunt van de feestelijke avond Henk van der Meyden, met een enorme bos rozen in zijn armen, wordt goedmoedig in de maling genomen door mijnheer Wijdbeens, oftewel André van Duin.
door Wilma Nanninga en Patrick van Weerdenburg DEN HAAG - De grootste sterren van Nederland hebben gisteravond in het Scheveningse Circustheater een emotionele hommage gebracht aan Henk van der Meyden, nestor van de Nederlandse showbizzjournalistiek. Alle grote namen woonden zijn afscheid bij. Van André van Duin tot John Kraaykamp senior. Van Willeke Alberti tot Linda de Mol. Van Reinout Oerlemans tot Jos Brink.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Conny Stuart (88) en Henk van der Meyden.
"Dit is het feest van de waarheid", aldus een ontroerde Henk, die door vele sterren om zijn nek werd gevallen. Hij schreef in de 43 jaar dat hij de pagina Privé vulde, het equivalent van 300 lijvige romans en een slordige 25 miljoen woorden.

"Nu kan iedereen zien dat showbizzmensen het fantastisch vinden dat er over hun werk en privé-leven wordt geschreven", aldus Van der Meyden. "Dit genre journalistiek is jarenlang bekritiseerd. Vanavond is het bewijs geleverd dat de sterren die er écht toe doen, weten dat het publiek geïnteresseerd is in meer dan alleen hun nieuwe cd of film."

Belangrijk

John de Mol en Joop van den Ende benadrukten hoe belangrijk Henk de afgelopen 43 jaar voor de entertainmentindustrie is geweest. "Zonder Henk zou de amusementswereld er heel wat anders uitzien", aldus De Mol. "Hij betekende de doorbraak voor talloze Nederlandse talenten, zorgde dat Nederland ging kijken naar Nederlandse tv-series in plaats van naar Peyton Place."

Joop voegde toe nu al verlangend uit te zien naar wat Henk nu voor de musical gaat betekenen. "Henk schrijft op dit moment aan drie musicals tegelijk. Die gedrevenheid, die passie is uniek in de wereld."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
"Henk was de ongekroonde koning van de Gossip" verklaarde Paul van Vliet op koninklijke wijze.
Op het podium van het chique Circustheater passeerde de ene na de andere artiest de revue met speciale voor Henk geschreven nummers. Paul van Vliet, Tineke Schouten, Karin Bloemen, Willem Nijholt, Herman Krebbers, Henny Huisman, ontroerden de meester van de snelle pen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Henk van der Meyden geflankeerd door de twee belangrijkste vrouwen in zijn leven: "Mies die mij Hilversum leerde kennen en Monica die mij leerde wat echte liefde is".
Ook artiesten die er lange tijd om bekend stonden moeite te hebben met Van der Meyden, stonden in de rij om eer aan het fenomeen te betuigen. Jeroen Krabbé: "Ik had tot 1970 speciaal in mijn contract staan dat ik niet met Henk van der Meyden hoefde te praten. Ik haatte het genre. Totdat ik Henk ontmoette. Nu zijn wij vrienden. Hij is te vertrouwen, ik vertel hem alles."

Hoe onbewogen Henk ogenschijnlijk altijd lijkt, de showbizzkoning schoot vol toen hij na de wervelende show ook nog werd verrast met een overrompelend optreden van de bandoneonspeler Carel Kraayenhof, die Nederland ontroerde tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander en zijn Máxima.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.